Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çakırcalı Efe

Kategori: Edebiyat Yazar: Yaşar Kemal Yayınevi: Adam Yayıncılık

Çakırcalı Efe

  • Yayın Tarihi: 30.01.2001
  • ISBN: 9789784183673
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 175
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Çakırcalı Efe olarak da tanınan Çakırcalı Memed Efe'nin (1872-1912) yaşamını konu alan bu kitap ilk olarak 1972'de yayımlandı. On beş yılı aşkın eşkiyalık döneminde binden fazla kişiyi öldürdüğü, buna karşılık yoksul halka yardım ettiği söylenen, Osmanlı yönetimini uzun süre uğraştıran Çakırcalı'nın yaşamını yazabilmek için Yaşar Kemal uzun araştırmalar yaptı, o günleri bilgen, yaşayan birçok kimseyle konuştu.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çakırcalı Efe PDF 7.26 MB İndir
Çakırcalı Efe EPUB 8.12 MB İndir
Çakırcalı Efe MOBI 6.41 MB İndir
Çakırcalı Efe ODF 6.84 MB İndir
Çakırcalı Efe DJVU 8.54 MB İndir
Çakırcalı Efe RAR 5.55 MB İndir
Çakırcalı Efe ZIP 5.13 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Destansı bir yaşam,yoksulun yanında,zalimin karşısında duran bir Efe.05 Haziran 2017 Hasan Ballı Erzurum


Kitap Çakırcalının babasının pusuya düşürülmesi ve Çakırcalının o olaydan sonra yaşadıkları, psikolojik olarak çok güzel analiz edilmiş ve çakırcalının gözünden okuyucuya sürükleyici bir şekilde aktarılmış. Efenin yaşam öyküsü başlı başına bir roman aslında… Sıkılmadan 1 günde bitirilebilecek sürükleyici bir kitap. Bu arada efenin uzunca bir süre kendi bölgesini nasıl kontrol altında tuttuğunada çok şaşıracaksınız. Efenin hazin sonu ise okuyucuyu oldukça üzüyor.


Okuyalı çok oldu bu kitabı. İnanılmaz etkilenmiştim. Sanki yaşayarak okuduğum gerçek bir destan,ama sonunda Çakırcalı Efe’nin durumu çok acı gelmişti bana,bunu da belirtmeliyim… ama kitap; hiç sıkılmayacağınız ve kendinizi kitabın içinde ,hem yürekçe hem ordaymışcasına başkahramanın yanı başında hissedeceğiniz, bir solukta okunan bir Yaşar Kemal eseri… Çakırcalı Efe’nin hayatını anlatan bu kitabı mutlaka tavsiye ederim.


Kitabı okuyunca böyle insanlar da var mıymış dersiniz. Kİtap insanı çok derinden etkiliyor ancak bunu sebebini tam keşfedemedim. Aceba çakırcalının meteliğe kurşun atacak kadar kabiliyetli olması mı yoksa mertliği mi? Kitabı okuyanların ikiye bölündüğü diğer bir konu da çakırcalının takdir edilecek biri mi yoksa kınanacak biri mi olduğudur. Bunda karar sizin ancak onu halkın çok sevdiği bir gerçek. Öyle ki adına türküler yakılmış : İzmir’in kavakları dökülür yaprakları bize de derler çakıcı yıkarız konakları… diye devam eden türkü ona yakılmıştır.


Çakırcalı Efe, geçmişi bin yıllara dayanan zeybeklik tarihinin belki de en çok tanınan ve bilinen efesini destansı bir dille kaleme alan ve bir çırpıda okuyabileceğiniz, Yaşar Kemal’in sade dili ile kaleme aldığı tarihi belge niteliğinde bir eserdir. Kitabın son sayfasını bitirdikten sonra derin bir nefes alıp VAY BE diyeceğinizden eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*