Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Caz Dönemi (Ragtime)

Kategori: Edebiyat Yazar: E.L. Doctorow Yayınevi: Can Yayınları

Caz Dönemi (Ragtime)

  • çevirmen: Tomris Uyar
  • Yayın Tarihi: 31.12.2002
  • ISBN: 9789758440337
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 248
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yirminci yüzyılın başıyla Birinci Dünya Savaşı arasındaki Amerikan ruhunu başarıyla yakalayan, olağanüstü bir dokuya sahip bir yapıt Caz Dönemi. İlk yayınlandığında ortalığı kasıp kavuran, roman sınırlarını zorlayan, sıradışı bir roman. Sihirbaz Houdini'den Sigmund Freud'a ve Henry Ford'a kadar birçok gerçek kişinin kurmacayla ustaca harmanlandığı ve sonunda tarihsel gerçeğin yapısının sorgulandığı bir roman. Çeşitli edebiyat ödülleri alan Caz Dönemi, Amerikan edebiyatının en önemli, aynı zamanda en eğlenceli örneklerinden biri. Doctorow, Amerika'nın yirminci yüzyıl başındaki toplumsal panoraması önünde zenci bir caz piyanistinin mücadelesini büyüleyici bir öykülemeyle anlatıyor. Dönemin koşullarıyla kıyaslanınca olağanüstü bir iş başararak Ford marka bir araba sahibi olan piyanist Walker'ın arabasını ırkçılar parçalayınca, Walker, zararın giderilmesini, suçluların cezalandırılmasını ister; kısaca adalet bekler. Doctorow, Walker'ın isyanını ve olayın trajik gelişimini varlıklı bir beyaz ailenin ve yoksulluktan zenginliğe yükselen bir Yahudi göçmenin öyküsüyle birleştiriyor, insancıl, sıcak ve canlı bir anlatım içinde Amerikan halkının çok renkli mozayiğini dönüştürüyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Caz Dönemi (Ragtime) PDF 10.29 MB İndir
Caz Dönemi (Ragtime) EPUB 11.50 MB İndir
Caz Dönemi (Ragtime) MOBI 9.08 MB İndir
Caz Dönemi (Ragtime) ODF 9.69 MB İndir
Caz Dönemi (Ragtime) DJVU 12.11 MB İndir
Caz Dönemi (Ragtime) RAR 7.87 MB İndir
Caz Dönemi (Ragtime) ZIP 7.27 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kesinlikle okunması gereken bir kitap kanımca ..Okuyun ve okutun efendim…


Newyork City’deki gazeteler,ünlü mimar Stanford White’ın koladan ve demiryolundan servet yapmış bir aileninuçuk veliahtı Harry K. Thaw tarafından vuruluş haberleriyle doluydu.Stanford White’ın eski metresi EvelnyNesbit Harry K. Thaw’ın karısıydı.Caz,cola,demiryolu,metres,en önemlisi caz.Müthiş şevkle yazılmış ve tercüme edilmiş güzel bir roman.


elinizden bırakamayacağınız türden bir roman.hikayede gerçek isimlerin kullanılmış olması da romana ayrı bir güzellik katıyor.


İçinde tam anlamıyla yolculuk yapabileceğiniz bir kitap. Bu yolculukta size insanlık tarihine adını yazdırmış önemli kişiler eşlik ediyor.


Yirminci yüzyılın başıyla Birinci Dünya Savaşı arasındaki Amerikan ruhunu başarıyla yakalayan, olağanüstü bir dokuya sahip bir yapıt Caz Dönemi. İlk yayınlandığında ortalığı kasıp kavuran, roman sınırlarını zorlayan, sıradışı bir roman.kesinlikle tavsiye ederim iyi okumalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*