Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kaçan Ayna

Kategori: Edebiyat Yazar: Giovanni Papini Yayınevi: Dost Kitabevi

Kaçan Ayna

  • çevirmen: Şadan Karadeniz
  • ISBN: 9787501581009
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 116
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 22 cm
Tanıtım Bülteni
Kişilerin, sırasıyla canlandırdıkları kurmacaların dışında yaşamadıkları olgusunu öne sürerek eleştirebiliriz Papini'yi. Bu, yazarımızın onulmaz bir biçimde bir ozan olduğunu, kahramanlarının birçok değişik ad altında, onun kendi beninin yansımaları olduklarını söylemenin bir başka biçimidir. Papini'nin hak etmediği bir biçimde unutulmuş olduğundan kuşku duyuyorum. Bu kitaptaki öyküler, insanın melankoliye ve alacakaranlığa eğilimli olduğu bir çağın ürünleridir, ama melankoli ile alacakaranlık yitip gitmiş değildir, günümüzde sanat onları değişik kılıklara bürüse de. Jorge Luis Borges
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kaçan Ayna PDF 4.81 MB İndir
Kaçan Ayna EPUB 5.38 MB İndir
Kaçan Ayna MOBI 4.25 MB İndir
Kaçan Ayna ODF 4.53 MB İndir
Kaçan Ayna DJVU 5.66 MB İndir
Kaçan Ayna RAR 3.68 MB İndir
Kaçan Ayna ZIP 3.40 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


papininin diğer kitaplarını da okumaya sevkeden, ilk okuduğum kitabı. kısa öyküler diliyle değil ama anlatımı ve anlattıklarıyla akıllardaki yerini alıyor.”gülümsedi gibi geldi bana; ama insanlar hiçbir şey anlamadıkları zaman hep gülümserler.”


Papini’nin kalemi beni gerçekten sarsıyor kıvrak zekasıyla ‘düzyazının dantesi’ benzetmesini hakediyor. Özellikle son hikayeyi şiddetle tavsiye ederim. Ömrümüzün, hayatımızdaki bir günümüzün daha doğrusu gençliğimizin kıymetini hiç bilemediğimiz bu kadar güzel anlatılamazdı. Papininin kaleminden çıkan herşeyi okumak isterim GOG da çok başarılı bir eser.


Bütün iyi kitapların sonunda yeni bir başlangıç vardır. Buyrun yeni bir kitap, iyi bir başlangıç!..-İnsanlar hiçbir şey anlamadıkları zaman hep gülümserler.-Şimdi var olan her şey belirsiz, karışık, yetersiz, ikincil görünür bize, kendi kendimizi ancak bütün bu şimdi var olan şeylerin bir önsözden, geleceğin güzel romanının uzun, sıkıcı bir önsözünden başka bir şey olmadığını düşünerek avuturuz kendimizi. Bütün insanlar, bilerek ya da bilmeyerek, bu inançla yaşarlar. Ansızın biri onlara bir saat içinde tümünün öleceğini söyleyecek olsa, yaptıkları, yapmış oldukları her şeyin onlar için hiçbir hazzı, hiçbir tadı, hiçbir değeri olmazdı. -Bir başkası olmaya çalışıyorsunuz. Ama hiç kimsenin sahip olmadığı bir isteğe sahip olan kişi, daha şimdiden bütün insanların önündedir, olduğu kişi olmamak için en iyi yolu tutmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*