Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Harold Dorn Yayınevi: Arkadaş Yayınları

Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde

  • çevirmen: Haydar Yalçın
  • Yayın Tarihi: 04.04.2006
  • ISBN: 9789755094533
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 472
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Günümüzün endüstriyel modern dünyasında, bilim ve teknoloji arasındaki tartışmasız bağ açıkça görülmektedir. James E. McClellan III ve Harold Dorn'un bu kitaptaki bakış açıları gibi tarihsel olarak bakıldığındaysa, bu bağın o kadar da açık olmadığı görülür. Endüstrinin ve hükümetlerin, yeni ya da gelişmiş teknolojilere öncülük edecek bilimsel araştırmalara finansman desteği vermeye başlamasıyla, teknoloji "uygulamalı bilim" olarak yakın zamanlarda ortaya çıkmıştır. Dünya Tarihinde Bilim ve Teknoloji'de McClellan ve Dorn, değişen bu ilişkiyi, tarih öncesindeki düşünen, araç gereç yapmaya başlayan ilk insanlardan bugüne, tarihi verileri inceleyerek anlatmışlardır.Bilim, hiç kuşkusuz, insanlar için gerçek yararlar sağlamıştır. Ancak, günümüzün kültürel eğilimlerine daha az bağımlı ve daha güvenli bir bilim anlayışı, bilime tarihsel bir mercekten bakılarak elde edilebilir. Böyle yapıldığında, görkemli kazanımlarıyla ama aynı zamanda da yanılgıları ve bazen de dünya görüşümüze uymayan seçkin duruşuyla bilim, kültüre bağımlı bir kavram olmak yerine, çokboyutlu bir gerçekliğe dönüşür.James E. McClellan III, Stevens Teknoloji Enstitüsünde Bilim Tarihi profesörü, Harold Dorn da aynı enstitüde Bilim ve Teknoloji Tarihi profesörüdür.Dünya Tarihinde Bilim ve Teknoloji, 2000 yılında World History Association ödülünü almıştır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
Kitapyurdu Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
D&R Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
Idefix Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
BKM Kitap Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
Hepsiburada Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
Nadir Kitap Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
N11 Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
Amazon Türkiye Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde PDF 19.59 MB İndir
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde EPUB 21.89 MB İndir
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde MOBI 17.29 MB İndir
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde ODF 18.44 MB İndir
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde DJVU 23.05 MB İndir
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde RAR 14.98 MB İndir
Bilim ve Teknoloji Dünya Tarihinde ZIP 13.83 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


kitabı bitirene kadar canım çıktı.ders kitabı şeklinde hazırlanmış. istediğim bilgileri bulamadım. kitabın büyük çoğunluğu astroloji ile ilgili.bu konuya mereklılar için kesin okunmalıdır diyebileceğim bir kitap değil açıkçası.


Okurken biraz ağır gelse de bilimsel kitaplara karşı ilgi duyulmasını sağlıyor. Hiç bir bilim kitabının kolay okunamayacağını bilip seçilmesi gereken bir kitap


Genel itibariyle bilim ve teknolojiyi çok güzel anlatmış.Kitabın sonlarına doğru akıcılığını biraz kaybetse de okunması gereken bir kitap.


Stevens Teknoloji Enstitüsün’de yıllardır bilim tarihi dersleri veren ve yayınlarıyla tanınan McClellan III ve Dorn’un birlikte kaleme aldıkları, Dünya Tarihi Derneği’nin 2000 yılı ödülününe layık görülen bu eser, bilim tarihi ile teknolojinin birlikteliğini çok yalın bir biçimde ortaya koyuyor. Hem teknolojinin tarihi gelişimi hem de farklı teknolojilerin birbirleriyle ilişkileri açık ve anlaşılır bir dille anlatılan eserde, tarih öncesi dönemlerden günümüze, farklı konu ve iş kollarının bütünleştiğine şahit olabiliyorsunuz. Yazarlar, teknolojinin farklı bir bakış açısıyla ele alınması günümüz toplumlarının teknolojiye bakış açılarındaki anlayışı gözler önüne seriyor. Bilim ve teknoloji tarihi konularında okuma yapanların son yıllarda ortaya çıkan eserler içinde ilk sıraya koyabilecekleri, okurken çok keyif alabilecekleri ve bence, evrensel düşünme biçimlerine katkı yapabilecekleri bir eser. Özellikle tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*