Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
2000 Yılın Sevgilisi

Kategori: Edebiyat Yazar: Refik Halid Karay Yayınevi: Inkılap Kitabevi

2000 Yılın Sevgilisi

  • Yayın Tarihi: 30.09.2009
  • ISBN: 9789751028648
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 400
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
“Refik Halid’in romanlarını soluk soluğa okuduğum dönemlerdi. Bugünün Saraylısı’nı birkaç kez okumuş, bir türlü doyamamıştım. O yüzden bazı sahnelerini ezbere hatırlarım. Onu çağrıştıran Dişi Örümcek de çok hoşuma giderdi. Hele Nilgün, bir dönem, başucu kitabım oldu. 2000 Yılın Sevgilisi’ne gelince, beş-on sayfa okuduktan sonra, beni adamakıllı şaşırtmıştı. Bir zaman kaymasında geriye, geçmişe yolculuk... Aslında her şey en olağan roman sahneleriyle başlıyor:Fahir’le Güldal, birbirlerini tanımayan genç adamla genç kız, İskenderun Garı’ndan Ankara-İstanbul trenine binecekler. Okaliptüs ağaçlarından geniz yakıcı rayihalar. Mevsim, ilkyaz sonu. Güldal’la Fahir, besbelli, az sonra göz göze gelecekler.Geliyorlar da, ama demin dediğim gibi bir zaman kaymasına uğrayarak:Onlarınki yıldırım aşkı değil. Fahir’in iddiasına bakılırsa, 2000 yılından beri sürüyor aşk, tutku, gönül ikizliği.Böylece roman 2000 yıllık bir zaman dilimine açılma imkânı buluyor ve Refik Halid Karay da tatlı tatlı anlatıyor.” Selim İLERİ
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
2000 Yılın Sevgilisi PDF 16.60 MB İndir
2000 Yılın Sevgilisi EPUB 18.55 MB İndir
2000 Yılın Sevgilisi MOBI 14.65 MB İndir
2000 Yılın Sevgilisi ODF 15.63 MB İndir
2000 Yılın Sevgilisi DJVU 19.53 MB İndir
2000 Yılın Sevgilisi RAR 12.70 MB İndir
2000 Yılın Sevgilisi ZIP 11.72 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bir kez elinize aldı mı bırakamıyorsunuz.


Karay’ın dili, üslubu çok akıcı,çok güzel


Kitabın arkasında Selim İleri’nin roman hakkındaki yazısını okuyunca çok farklı hissettim. Fakat kitabın yarı tarihi bir roman olduğunu ve bazı sanatsal dalları içeren bir içeriği olduğunu okuyunca pek memnun olmadım açıkçası. Refik Halid gibi Türkçesi zengin bir yazarın her zaman hayran olduğum İstanbul’u ve kendi kültürümüze dair uygun içerikleri yazmasını isterim. O yüzden bu eserden önce yazarın diğer kitaplarını değerlendirmek düşüncesindeyim.


Refik Halid bu romanıyla, Türk romancılığında o döneme değin neredeyse hiç denenmemiş bir teknik olan geriye doğru zaman kaymasını müthiş bir tarihsel arka planda ve aşk ögeleriyle süsleyip okurlara sunmuştur. Refik Halid’i sevenler zaten çok beğenecektir, Refik Halid’i hiç okumamış olanlara da iyi bir başlangıç olabilir.


Çok başarılı kurgulanmış ve oldukça sürükleyici bir kitap. Fahir’in çok önce aşık olduğu Güldal’ı kaybetmemek için anlattığı 2000 yıllık bir aşka şahitlik etmek için okunmalı. Aynı zaman da yazıldığı dönem de yaşanan aşkı da oldukça güzel anlatmış. Refik Halid Karay’ın okuduğum ilk kitabı ve bu başarılı anlatım diğer kitaplarına da yönlendirdi beni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*