Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Laik Ama Kutsal

Kategori: Din Yazar: Prof. Dr. Ali Köse Yayınevi: Nesil Yayınları

Laik Ama Kutsal

  • Yayın Tarihi: 08.06.2006
  • ISBN: 9789752691759
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 136
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Geçtiğimiz iki yüzyılın sorgulandığı bir dönemden geçiyoruz. Ondokuzuncu yüzyılda modernleşmeyle birlikte insanlığın teolojik dönemi aşacağı, sosyalist devrimin dini yok edeceği, dinin psikanalistin ellerinde ruhunu teslim edeceği söyleniyordu. Ancak günümüz düşünürleri bugün bu iddiaların geçerliliğini yitirmeye başladığından ve kutsalın çeşitli formlarda yoluna devam ettiğinden bahsetmektedirler. Laik Ama Kutsal, dinin işlevine dair bu yeni anlayışı dile getiren yazarların makalelerinden oluşmaktadır. Alanının tanınmış akademisyenlerinden Ali Köse'nin hazırladığı bu kitapta Harvey Cox'dan Daniel Bell'e, Peter L. Berger'dan Conrad Oswalt'a kadar din sosyolojisinde yetkin isimlerin düşüncelerini okuyacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Laik Ama Kutsal PDF 5.64 MB İndir
Laik Ama Kutsal EPUB 6.31 MB İndir
Laik Ama Kutsal MOBI 4.98 MB İndir
Laik Ama Kutsal ODF 5.31 MB İndir
Laik Ama Kutsal DJVU 6.64 MB İndir
Laik Ama Kutsal RAR 4.32 MB İndir
Laik Ama Kutsal ZIP 3.98 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Laik Ama Kutsal PDF 5.64 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Din sosyolojisi alanına merak duyanların ilgi ile okuyacağını tahmin ettiğim bir kitap


alan ile ilgili herkesin okuması gerekir. Kitap bittikten sonra en azından seküler kavramı hakkında kafanızda derli toplu bir fikir oluşuyor.


‘Laik Ama Kutsal’ı hazırlayan Ali Köse, ilerleyen zamanla beraber dinin etkisini yitireceği fakat, gelinen aşamada, “dinin değil sekülerleşme tezinin tarih olduğunu” savunan sosyologların sayısının arttığını savunuyor. Kitapta yer alan makaleler de, çoğunlukla bu fikir etrafında kaleme alınmış din sosyolojisi çalışmalarından oluşuyor. Kitapta yer alan makaleler şöyle: ‘Sekülerleşme Teorileri Bağlamında Türkiye’de Din ve Modernleşme: Ali Köse’; ‘Piyasa Tanrısı: Harvey Cox’; ‘Seküler Çan Kuleleri: Conrad Ostwalt’; ‘Kutsalın Dönüşü: Daniel Bell’; ‘Küresel Kültürün Dört Yüzü: Peter L. Berger’; ‘Günümüz Din Sosyolojisinin Problemleri: Peter L. Berger’; ‘Sekülerleşmenin Üç Yüzü: Toplumsal, Kurumsal ve Bireysel Sekülerleşme: Karel Dobbelaere.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*