Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık

Kategori: Diğer Yazar: Heather Hendershot Yayınevi: Salyangoz Yayınları Kelepir

Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık

  • çevirmen: Güneş Ayas
  • Yayın Tarihi: 12.06.2006
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 400
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Amerikan toplumunun muhafazakarlaşması, katı evanjelik inançları bilinen Bush yönetimi de düşünüldüğünde bütün dünyayı ilgilendiren bir sorun. Prof. Heather Hendershot orijinali The University of Chicago Press tarafından yayınlanan ve zengin bir ampirik gözleme dayanan bu çalışmasında, Amerikan filmlerini, müzik gruplarını, ev videolarını, Hıristiyan pazarlama ürünlerini inceleyerek, kendi içine kapalı bir inanç sisteminin nasıl olup da seküler dünyaya sızıp bu dünyayı yönlendirdiğini araştırıyor.Hollywood'un evanjelik kodlarını çözmek, Amerikan kültürünün dinsel kökenlerini anlamak ve özellikle bu modele dayanarak seküler hayata egemen olmaya çalışan Türkiye'deki benzer cemaatleri anlamlandırabilmek için Hendershot çok zengin ipuçları sağlıyor.Evanjelizm hakkında yeni bir komplo teorisi karikatürü değil, gerçek bir bilimsel inceleme okumak isteyenler için...
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
Kitapyurdu Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
D&R Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
Idefix Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
BKM Kitap Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
Hepsiburada Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
Nadir Kitap Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
N11 Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
Amazon Türkiye Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık PDF 16.60 MB İndir
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık EPUB 18.55 MB İndir
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık MOBI 14.65 MB İndir
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık ODF 15.63 MB İndir
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık DJVU 19.53 MB İndir
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık RAR 12.70 MB İndir
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık ZIP 11.72 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Evanjelizm / Medya ve Muhafazakarlık PDF 16.60 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Evanjelizm son dönemimin popüler konusu. Bu alanda yazılmış kapsamlı çalışmalardan biri olmasına rağmen ben çok beğenmedin diyebilirim. İlgili iseniz okuyabilirsiniz ama bir belgeselde daha fazlasını daha kısa zamanda öğrenebilirsiniz.


Bu kitabı okurken bir yandan da Bush yönetimi ile ortak bazı benzerlikleri görmemek elde değil..


Tv izlerken, müzik dinlerken, film seyrederken, kitap okurken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bir bakıma öğretiyor. Eşcinsellilerin Hz. İsa’yı evlenmediğinden dolayı kendilerinden saymaları biraz olmasa da baya garip olmuş. Bu da herkes kendini kitaba uydurmaya değil, kitabı kendilerine uydurmaya çalıştıklarını göstermektedir. Tavsiye edilir bir kitap. Okurken duraklarsanız kusuru kendinizden arayın…


Evanjelizm, günümüz Amerika’sında yükselişe geçen bir Hıristiyanlık yorumu. Mensupları homojen bir yapı sergilemiyor ve köktenci sayılabilecek bir uçtan, sekülerizmle sulandırılmış bir diğer uca kadar uzanıyor. Kitap, 1920’lerden itibaren filizlenmeye başlayan Evanjeliklerin, müzik, TV ve sinema alanlarındaki ürünlerinde kendilerini nasıl ifade ettiklerini ele alıyor. Tanrı, İsa, İncil, kehanet ve kurtuluş kavramlarını ne oranda kullandıkları, seküler dünya ile olan ilişkilerini nasıl sürdürdükleri, evanjelik olmayanlar tarafından nasıl algılandıkları ve politik duruşları belli başlı temalar.Kitabı okuyunca Amerika’nın sanılandan daha dindar bir toplum olduğunu ve dindarlaşmanın artma eğilimine girdiğini anlıyoruz. Evanjeliklerin seküler insanların kurtuluşu için samimi duygular içinde olduklarını, başta çocuklar ve gençlerin (“veggietales” çizgi filmi, “brio” ve “breakaway” dergileri, “true love waits” kampanyaları, “kay kay kilisesi” vb.) ve sonra yetişkinlerin temiz, iyimser, ahlaklı ve kurtulmuş insanlar haline gelebilmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını görüyoruz. Tüm bunlarda dikkat çeken şey ise, çabalarındaki buluşçu, eğlenceli nitelik ve kullandıkları terapötik dil. Kitabın ülkemizi anlamak açısından da yararlı olduğunu düşünüyorum. Ülkemizdeki önemli bir / birkaç dini cemaatin Amerikan Evanjelik’lerini örnek aldıklarını rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Bu gözlemin yorumunu kitabı okuyacaklara bırakmak gerekir diye düşünüyorum.


Kitap, Evanjelislerin ABD’de hakim olmaya başladıkları sinema, basın ve müzik sektörleriyle ilgili açıklamara yer vermekle birlikte, Evanjelistlerin toplum yapısı, hayata bakışları, yaklaşımları konularında da dataylı açıklamalarda bulunmuş. ABD’de yükselen bir trand olarak Evanjelistleri merak edenlere tavsiye edilebilecek bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*