Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler

Kategori: Din Yazar: Mehmed Şemseddin Günaltay Yayınevi: Kesit Yayınları

Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler

  • Yayın Tarihi: 28.06.2006
  • ISBN: 9789944321006
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 363
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Din nedir? Nasıl doğmuştur? Dinlerle ilgili ciddi bir kaynak eser ihtiyacı var mıdır? Hangi dinler hak tır, hangileri sonradan ortaya çıkmış veya çıkarılmıştır?... Bu ve benzeri sorulara, din sosyolojisi ve felsefesi açısından yaklaşarak cevaplar arayan M. Şemseddin Günaltay ın yıllar önce kaleme aldığı önemli eseri "Dinler Tarihi/ Yeryüzündeki İlkel Dinler", Kesit Yayınları nın Dinler Tarihi Serisi içinde çıktı. Kitabın giriş bölümünden itibaren, din ilimleri, din ilminin İslam alemindeki durumu, dinin özel bir ilim konusu olup olmayacağı, dinin mahiyeti, dinler tarihinde kullanılan bazı tabirler, dini hayatın ilk biçimleri, Afrika da vahşi kabile dinleri, Amerika ilkel kabile dinleri, Çin, Okyanus ve Japonya daki ilkel dinleri masaya yatırarak inceliyor. Kitabın yazarı Günaltay, sözü edilen ilkel dinler ve ilkel din kavramıyla ilgili olarak kendi görüşlerine de yer verdiği eserinde, yaratılmış olan her şey karşısında kendi varlığını sorgulayan insanın kendince yöneldiği kutsal değerler ve bu değerler sisteminin din olup olmadığını da gözler önüne seriyor. Dinler tarihi ve din felsefesini geniş biçimde açıklayan yazar, Hegel, Hartman, Tiele, Siebec tasniflerinin yanı sıra İslam alimlerine göre de bir tasnife giderek konunun daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. İnsanlığın ilk devirlerinden günümüze kadar inanç ve ibadet alanında takip ettiği doğru ya da yanlış yolun dinler tarihi ile anlaşılabileceğini savunan yazar, eserinde, insanoğlunun bu yoğun düşünceler karşısında, nasıl çırpınıp neler düşündüğünü ortaya koyuyor ve bu düşünceler sonucunda oluşan felsefe ve sosyoloji ile de medeniyetin doğuşu arasında bağlantılar kuruyor. Kitap, başlangıcından günümüze insanoğlunun hayatında var olan ilkel dinler i, bütün ayrıntıları ile sunması bakımından önem taşıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
Kitapyurdu Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
D&R Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
Idefix Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
BKM Kitap Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
Hepsiburada Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
Nadir Kitap Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
N11 Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
Amazon Türkiye Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler PDF 15.07 MB İndir
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler EPUB 16.84 MB İndir
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler MOBI 13.29 MB İndir
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler ODF 14.18 MB İndir
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler DJVU 17.72 MB İndir
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler RAR 11.52 MB İndir
Dinler Tarihi / Yeryüzündeki İlkel Dinler ZIP 10.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


çokgüzel bir araştırma eseri. ne yazık ki yazarı türkiye’de yeterince tanınmıyor.


Dinler Tarihi alanında Türkiyenin başucu kitabı olacak bilimsellikte bir eser .Tarihçiliğini bildiğim tek partili devrin son başbakanı da olan Günaltay ın hayatı araştırmalarla geçmiş başbakanlığı döneminde de çok önemli işler yapmış.Kitap günümüz Türkçesine çevrilirken giriş ve sonuç bölümlerine bir takım yorumlar konmuş orjinalitesi bozulmadan yorumsuz haliyle yayınlansaydı okuyucunun din ve tüm dinlere bakış açısı daha da farklı olurdu .Yine de okuyana sahip olduğu dinin dışındaki perspektiften bakarak insanlığın tarih boyunca dinler konusunda nasıl yol aldığını vicdanı ve fikri gelişimlerini felsefi boyutta düşünmesini sağlayan inançları ve dinlerin kaynağını sorgulatan bir eser.Kitap da çeşitli felsefecilerin tez ve anti tezlerine yer verilirken yeryüzünde ki ilkel ölü ve yaşayan dinler de o tarihler de araştırılarak sistematize edilmiş.Hala güncel bir eser ,kaynak bilim kitabı.


dünya üzerinde ne kadar çok din var okuyunca çok şaşırdım.tarih ve din sevenler için ideal bir kitap.


Dünyanın neredeyse her yerindeki dinleri inceleyen bir kitap.okurken şaşıracaksınız.İlgisi olanlar için güzel bir kitap.


eski başbakanlarımızdan atatürkle hasbihali bulunan ve türkiyede dinler tarihinin duayenlerinden diyebileceğimiz günaltay tarafından özellikle ilkel kabile dinleri ve uzakdoğu dinleri anlatan bir eseri. araştırmacıların ve meraklılarının ilk müracaat edecekleri eserlerden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*