Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu

Kategori: Bilim & Mühendislik Yayınevi: Alfa Yayınları

Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu

  • Derleyici: Emine Çaykara
  • Yayın Tarihi: 01.09.2009
  • ISBN: 9789752977655
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 580
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
1953 yılında Ankara'da TED'in Yenişehir Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Burslu öğrenci olarak ABD'ye giderken kendi kendine bir söz vermişti: "Gideceğim ve kısmetse orada söz sahibi olacağım, ondan sonra gelip o namussuzlarla burada uğraşacağım."Oktay Sinanoğlu'nun, İtalya'nın Bari kentinde başlayan yaşamı başarılarla dolu olmasının yanı sıra hem Türkiye hem yurtdışında pek çok önemli tanıklıklarla dolu. 1956 yılında Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de Kimya Mühendisliği'ni birincilikle bitiren, sekiz ayda MIT'yi birincilikle bitirerek Yüksek Kimya Mühendisi olan Sinanoğlu henüz 26 yaşındayken ABD'nin Yale Üniversitesinde son üç yüz yıldır Batı'nın en genç profesörü unvanıyla bir rekorun sahibi oldu.Sinanoğlu, kimyaya matematiği sokarak önemli buluşlara imza attı, fizik, astrofizik, nükleer fizik, moleküler biyoloji gibi çeşitli dallarda "Harika Çocuk" olarak görülüp uluslararası bilim dünyasını şaşırttı.Hayatı boyunca dünya çapında bilimsel pek çok ödül aldı, Türkçe'nin önemine dikkat çekti ve Türkiye'de bilimin gelişmesi için mücâdele verdi. Anadilin bir toplumun sürekliliği için yaşamsal olduğunun altını çizerek büyük çapta bir bilinçlenme yarattı.Prof. Oktay Sinanoğlu'nun yaşamının kendi ağzından soru cevaplar eşliğinde anlatıldığı Türk Aynştayı kitabında ünlü bilim insanlarıyla ilişkisinden yarattığı teorilere, bir dönemin sözlü tarihinden Türkiye'nin yaşadığı sorunlara kadar pek çok konu yer alıyor. Sinanoğlu'nun ülkemizde bilimin neden gelişmediğini kendi yaşamından örneklerle açıkladığı bu kitapta hem baş döndürücü bir kariyer öyküsü hem Türkiye gerçeklerinin yansımaları var. Sinanoğlu şöyle diyor: "Halkın tarihine, diline, Osmanlı atalarımıza, inançlarına, binlerce yıllık Asya kökenli insani değerlerine, geleneklerine yabancılaştırması, hatta düşman ilan edilmesi, sonunda kafalar hazır hale gelince de ülkenin yağmalanması her gün hız kazanıyor."
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
Kitapyurdu Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
D&R Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
Idefix Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
BKM Kitap Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
Hepsiburada Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
Nadir Kitap Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
N11 Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
Amazon Türkiye Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu PDF 24.07 MB İndir
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu EPUB 26.90 MB İndir
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu MOBI 21.24 MB İndir
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu ODF 22.66 MB İndir
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu DJVU 28.32 MB İndir
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu RAR 18.41 MB İndir
Türk Aynştaynı Oktay Sinanoğlu ZIP 16.99 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Serinin ilk kitabı, hayranlar ilk bu kitaptan başlamalı.


oktay sinanoğlunun hayatı gerçekten de okunması ve bilinmesi gereken bir örnekmiş. herkesin okuması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum, ama özellikle de gençler muhakkak okumalı.


Türk Bilimadamlarının dünyada elde ettikleri başarılar, millet olarak hepimizi sevindiriyor. ABD de Mizuri de başlayan Berkeley de devam eden MIT ile zirveye ulaşan bir başarı, en azından kitabın ilk 100 sayfasına sığan başarılar bunlar… Güzel bir biyografi… Yeni yetişen bilimadamlarına örnek olması gereken bir şahsiyet… Özellikle öğrencilerin okuyup ders çıkarması gereken anektotlar var üzerinde… Maddi imkansızlıkların engelleyemediği, zeka ve inancın tüm kapıları açtığı bir yükseliş eseri…


Her Türk gencinin özellikle okuması gereken bir şahsiyet olan Oktay Sinan oğlu’nun Türkiye’de neden bu şekilde ısrarla gözardı edilmesinin anlatılması gerekiyor.


oldukça güzel fakat toplamda biraz fazla uzun geldi bana. bilime ve biyografiye merakı olmayanların sıkılabileceği bir kitap. diğer taraftan kitabı okurken bir döneme tanıklık etmiş dünyanın birçok yerini dolaşmış bir dahinin gözünden dünyayı ve ülkemizi görmek isterseniz mutlaka okuyun derim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*