Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Afrika Defteri

Kategori: Edebiyat Yazar: Nesteren Davutoğlu Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Afrika Defteri

  • Yayın Tarihi: 21.07.2006
  • ISBN: 9789753318860
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 124
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Her fırsatta gittim. Hep merak ettim. Yollarda olmaktan, bir yerlere gidiyor olmaktan heyecan duydum. Yeni şeyler, yeni yerler, insan halleri... Yaşanmışlıklarla, yaşananlarla doldum, zenginleştim. Keşfetmenin keyfi kalbimi çarptırdı, soluğumu kesti, kimi zamna put oldum, öylece bakakaldım, kimi zaman yerimde duramayıp zıpladım. Her fırsatta yazdım. Gözüme görünen içimden geçti, elimden aktı, çalakalem, o anın kaçmasına izin vermek istemez gibi. Yazmasam ölürdüm. Yazsam mutlu oldum. Tuhaf; o ışık, o renk, o enerji size akacak mı? Umarım beraber bakarken dağa, taşa, sokağa, insana, hayvana; okurken siyahı, beyazı, siz de çoğalırsınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Afrika Defteri PDF 5.15 MB İndir
Afrika Defteri EPUB 5.75 MB İndir
Afrika Defteri MOBI 4.54 MB İndir
Afrika Defteri ODF 4.84 MB İndir
Afrika Defteri DJVU 6.05 MB İndir
Afrika Defteri RAR 3.94 MB İndir
Afrika Defteri ZIP 3.63 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Afrika Defteri PDF 5.15 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Bu kitapta yazarın ve kızı Dilan’ın Güney Afrika Cumhuriyeti ve Swaziland’a yaptığı gezilerin anıları yer almakta. Güney Afrika’da ilk önce Kruger Park’a gidiyorlar. Burası bizim bildiğimiz parklar gibi değil; uçsuz bucaksız bir arazi. İçinde yüzlerce çeşit hayvanın özgürce dolaştığı ve insanların ciplerle safari yaptığı bir kurtarılmış bölge. Yolunuzun her tarafında ya bir zebra, ya bir fil, ya bir gergedan ya da bir leopar veya aslanla karşılaşabilirsiniz. Kitabın üçte bir kadarı farklı safari maceralarına ayrılmış. Kitap, Afrika’yı merak edenler ve gitmek isteyenler için güzel bir rehber olacaktır……..


Nesteren Davutoğlu’nun yeni zamanlarda çıkmış bulunan ikinci gezi kitabı. Bundan önce Norveç defterini okumuş ve özellikle kitabın iç dizaynı açısından ilginç bulmuştum. Nesteren hanım, reklamcı kimliğini ve sitilini bu kitabında da aynen sürdürmüş.Bu kitapta yazarın ve kızı Dilan’ın Güney Afrika Cumhuriyeti ve Swaziland’a yaptığı gezilerin anıları yer almakta. Güney Afrika’da ilk önce Kruger Park’a gidiyorlar. Burası bizim bildiğimiz parklar gibi değil; uçsuz bucaksız bir arazi. İçinde yüzlerce çeşit hayvanın özgürce dolaştığı ve insanların ciplerle safari yaptığı bir kurtarılmış bölge. Yolunuzun her tarafında ya bir zebra, ya bir fil, ya bir gergedan ya da bir leopar veya aslanla karşılaşabilirsiniz. Kitabın üçte bir kadarı farklı safari maceralarına ayrılmış.Bunun dışında, Cape Town şehrine gidiyorlar. Halk pazarı ve burada yapılan hummalı bir alışveriş. Neler mi alınabilir? Mesela masklar, türlü türlü şekil, renk ve farklı anlamlarıyla..Yine Cape Town’da çok ilginç bir yere gitmişler: Table Mountain, yani Masa Dağı. Bu dağın tepesi sivri değil; dümdüz. Güzel bir resmini de koymuşlar, gerçekten enteresan. Okuyanlara ilginç gelebilecek bir başka yer de bizim Ümit Burnu dediğimiz The Cape of Storms, Fırtınalar Burnu. Atlas ve Hint Okyanuslarının birleştiği yer. İlerleyen sayfalarda Ulusal Botanik Bahçesi, Bitki Müzesi ve Erica Bahçeleri gezileri var. Börtü böceğe ilgi duyanlar için bire bir. Son sayfalara doğru da Swaiziland gezisine ilişkin anıları ve resimleri bulabilirsiniz. Hala ilkel şekilde yaşayan yerlilerle ilgili bir kaç küçük ayrıntı görebilirsiniz bu sayfalarda.Kitap, Afrika’yı merak edenler ve gitmek isteyenler için güzel bir rehber olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*