Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yahudi Efendi

Kategori: Edebiyat Yazar: Toksöz B. Karasu Yayınevi: Everest Yayınları

Yahudi Efendi

  • çevirmen: Handan Balkara
  • Yayın Tarihi: 07.08.2006
  • Orijinal Adi: Of God and Madness
  • ISBN: 9789752893245
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 348
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Kendimi niye mi öldürmeye çalışıyordum? Ölmek istiyordum, çünkü Osmanlı padişahının küçük kardeşi olan babam Şehzade Vahiddedin’in Müslüman eşlerinden biri, ona bir erkek evlat doğurmuştu. Annemin tabiriyle bir jüdenfürst -bir İsrail prensi- oluşum, bana hiç teselli vermiyordu."Yahudi Efendi Bir Osmanlı hikayesi...Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemleri...Vahideddin'in meşru oğlu Ertuğrul'dan önce, Yahudi asıllı cariyelerinin birinden bir oğlu olur. Yahudi Efendi, çökmekte olan imparatorluğu, Cumhuriyet'in filizlendiği ilk yılları, dünyanın savaşlarla biçimlenen çehresini ve doğumundan itibaren huzurun peşinde koşan bir ruhun arayışlarım başarıyla anlatan, sarsıcı bir roman."Çok güzel ve sürükleyici bir kitap. Okumaya başladıktan sonra elimden bırakamadım. Osmanlı kültürü ve tarihini bilmeyen okurlar bile, Adam'ın olağanüstü öyküsü karşısında büyülenecekler."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yahudi Efendi PDF 14.44 MB İndir
Yahudi Efendi EPUB 16.14 MB İndir
Yahudi Efendi MOBI 12.74 MB İndir
Yahudi Efendi ODF 13.59 MB İndir
Yahudi Efendi DJVU 16.99 MB İndir
Yahudi Efendi RAR 11.04 MB İndir
Yahudi Efendi ZIP 10.20 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok ilgimi çeken kitaplardan biriydi Yahudi Efendi. Hiç sıkılmadan okuyacağınızı düşünüyorum. Tavsiye ederim.


Dönem romanlarını sevenlere Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında başlayan bir hikayeyi, sık sık okuyucuya acaba gerçek mi dedirterek anlatıyor yazar. Hem dil hem öykü olarak oldukça akıcı ve merak uyandırıcı bir kitap. Benim ve tavsiye ettiğim tüm arkadaşlarımın beğenisini kazanan ve bir süre sonra tekrar okumayı düşündüğüm bir kitap. Herkese tavsiye ederim.


Oldukça beğenerek, severek ve kısa zamanda okudum. Aksi mümkün değil zaten çünki çok sürükleyici; acaba bir sonraki sayfada nelerle karşılaşacağım dedirten bir kitap. Osmanlı İmparatorluğunun son bir kaç yılı, ikinci dünya savaşı avrupası, modern Türkiye Cumhuriyetinin genç yaşları ve geçmişinden nasıl bir anda koparıldığı, İsrail devletinin ilk tohumları… Bunlar anlatılırken aynı zamanda müslümanlık, hırıstiyanlık ve yahudiliğin farklı bir gözle eleştirisi, temelde ahlak kavramının bu dinler içinde ve bir insanın hayatındaki yerini irdelemiş yazar. Bir kitapseverin çok beğenerek okuyacağına inanıyorum.


Kitaptan yer yer sıkıldığım zamanlar oldu ama yine de okumak kayıptı diyemem. genel anlamda istifade ettiğim bir kitap oldu… Yazar gerçekten emek vermiş. Araştırmacı kişiliğini yansıtan bir kitap çıkarmış ortaya… Tavsiye ederim.


tam bir dönem romanı ve bazı bölümlerini tekrar okuduğum tam bir baş yapıy bence çünkü adam çok etkileyici bir karakter olmuş ve gerçekten olabilir mi dedirtiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*