Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yaşlı Adam ve Deniz

Kategori: Edebiyat Yazar: Ernest Hemingway Yayınevi: Inkılap Kitabevi

Yaşlı Adam ve Deniz

  • çevirmen: Halit Çakır
  • Yayın Tarihi: 12.03.2004
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 125
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yaşlı adam, çökük yanaklı ve ince yapılıydı; ensesinde derin kırışıklar vardı. Yanaklarında, güneşin dönence denizinde yansımalarından doğan zararsız deri kanserinin kahverengi lekeleri görünüyordu. Lekeler yüzünün iki yanından iyice aşağıya sarkmıştı ve ellerinde, büyük balıklar tekneye alırken ipin açtığı derin yaralar vardı. Ama bunların hiç biri yeni açılmış değildi. Balıksız bir çölde aşınmalar kadar eskiydiler.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yaşlı Adam ve Deniz PDF 5.19 MB İndir
Yaşlı Adam ve Deniz EPUB 5.80 MB İndir
Yaşlı Adam ve Deniz MOBI 4.58 MB İndir
Yaşlı Adam ve Deniz ODF 4.88 MB İndir
Yaşlı Adam ve Deniz DJVU 6.10 MB İndir
Yaşlı Adam ve Deniz RAR 3.97 MB İndir
Yaşlı Adam ve Deniz ZIP 3.66 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kitabı okurken bazen sıkılabilirsiniz… Çünkü bütün kitap boyunca yaşlı adam balığı yakalamaya çalışıyor. Her bir diğer sayfada balığın artık tutulmuş olmasını diliyorsunuz ama değişen bir şey olmuyor. Yinede güzel bir kitap. Şiddetle tavsiye etmiyorum ama okunması gerekli diye düşünüyorum.


Bir Türkçe öğretmeni olarak öğrencilerime tavsiye ediyorum.Gençler yaşlı adamın balık tutma serüvenine ortak olacak onun mücadele azmine hayran kalacaklar.Zaman zama da ona yardım etmek isteyecekler.Bazı yazarlar boşuna çağlar aşıp klasik olmuyor.


İşte harika bir klasik… Her ne kadar filmi çevrilmiş olsa da okunmaya kesinlikle değer.. Ne de olsa Nobel ödülü almaya hak kazanmış bir eser. Kitapta zorluklara karşı çok çetin bir mücadele veren ihtiyar bir adamın denizde yaşadığı olaylara anlatılıyor. Elimde 1972 basımı bulunan bu eser inanın muhteşem. İhtiyar adamın önüne çıkan onca zorluklara rağmen ve 84 gün hiç balık tutamayışına karşın 85. günden itibaren yaşadığı maceralar çok güzel. Kitabı okurken 6 metrelik kılıç balığını tutana kadar geçirmiş olduğu eziyetleri aynen siz yaşayacaksınız. Ama kitabı bitirdiğiniz verilmek istenen mesajı aldığınızda sizde mutlaka gözle görülür değişiklikler olacaktır. Evinizdeki kütüphanede mutlaka bulunmasını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*