Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Tersine Yürüyüş

Kategori: Edebiyat Yazar: Hürriyet Yaşar Yayınevi: Can Yayınları

Bir Tersine Yürüyüş

  • Yayın Tarihi: 13.10.2009
  • ISBN: 9789750706554
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 295
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türkiye’de siyaset ve edebiyat ilişkisi bağlamında 12 Eylül’e ilişkin varolan yazınsal boşluğu doldurmayı amaçlayan kitap, yirmi sekiz yazardan kırk dört öyküyü bir araya getiriyor. Bugüne dek 12 Eylül askerî darbesi üzerine gerçekleştirilen en derli toplu çalışma olarak dikkat çeken yapıt, 12 Eylül’ü nedenleri, yaşanan sıkıntıları ve sonuçları ile bir süreç olarak ele alan öykülerden oluşuyor.Öykülerde darbeyi hazırlayan, daha doğrusu haber veren gelişmeler anlatılırken; dönemin korkuya, korkutmaya ve öldürmeye dayalı temel göstergelerini simgeleştiren yapıtlarına, hapishane deneyimlerine ve darbeden elli yıl sonrasını gören, görmeye çabalayan ürünlere uzanan geniş bir çerçeve yer alıyor.İmge Öyküler Dergisi’nin hazırladığı bir dosyadan yola çıkarak "Bir Tersine Yürüyüş: 12 Eylül Öyküleri"ni yayına hazırlayan Hürriyet Yaşar, bu çalışma için o dönemde ya da hemen sonrasında yayınlanan yüzlerce öykü kitabını taradı; binlerce öykü okudu. Hürriyet Yaşar, bu antolojiyi oluştururken dönemin, öncesi, sonrası ve gelecekte yapacağı tahribat bakımından bir süreç olarak algılanması gerektiğini ortaya koyuyor."Nereden?", "Nasıl?" ve "Nereye?" başlıklı üç ana bölümden oluşan kitaba Abidin Dino’nun işkence desenlerinin yanı sıra, 12 Eylül döneminde ürünler vermiş, Ahmet Erhan, Şükrü Erbaş, Ahmet Telli, Abdülkadir Budak, Akif Kurtuluş gibi şairlerimizin dizeleri de eşlik ediyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Tersine Yürüyüş PDF 12.24 MB İndir
Bir Tersine Yürüyüş EPUB 13.68 MB İndir
Bir Tersine Yürüyüş MOBI 10.80 MB İndir
Bir Tersine Yürüyüş ODF 11.52 MB İndir
Bir Tersine Yürüyüş DJVU 14.40 MB İndir
Bir Tersine Yürüyüş RAR 9.36 MB İndir
Bir Tersine Yürüyüş ZIP 8.64 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Tersine Yürüyüş PDF 12.24 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Darbe döneminin bireyler üzerindeki etkisini anlatan öykülerden oluşuyor. Bir solukta okudum.


80’lerdeki o keskin değişim elbette ki edebiyata da yansıdı. Ve işte bu keskin değişimin edebiyata yansımalarına şahit olurken bir yandan da siyasi değişimin bireylerin hayatlarında ve psikolojilerinde yarattığı etkiyi de acı bir şekilde okumak mümkün.


12 Eylül darbesi öncesi, sırası ve sonrası hakkında mükemmel öykülerin toplandığı mükemmel bir kitap. Darbe hakkında ne kadar fazla bilgi içermese de okunması gereken bir eser diye düşünüyorum. Elinize alınca bir solukta bitiyor. Beni kitapta en çok etkileyen öyküler “İÇERDEN” bölümü altında olan öykülerdi. Herkese tavsiye ediyorum. Çok güzel bir derleme.


Kitap dönemi Nereden, Nasıl ve Nereye ana başlıklarıyla ele almış. Aziz Nesin’den Muzaffer İzgü’ye, İnci Aral’dan Işıl Özgentürk’e bir çok yazar barındıran kitaba antolojiyi oluşturan yazar da katkıda bulunmuş kendi yazılarıyla.Son zamanlarda artan ilgimi tatmin edebilmiş çok güzel bir antoloji Bir Tersine Yürüyüş : 12 Eylül Öyküleri… Aynı konuyu, aynı dönemi; bir çok farklı bakış açısından görmemizi sağlayıp, yüreğimizi sızlatarak bizi içine çekiyor ve son bulana kadar bırakmıyor.


Bu kitap, Türkiye´nin o dönemki siyasi atmosferi icinde insanlarin yasamlarini, beklentilerini, toplumsal varliklarini, bilinclerini ve aslinda ülkeyi derinden etkileyen ve degistiren 12 Eylül ile ilgili yazilan öykülerin güzel bir derlemesi. Secilen öykülerin kalitesi oldukca yüksek ve anlatim dili oldukca etkileyici. O dönemi yasamis insanlar icin bir retrospektif, yasamayanlar icinse psikolojik bir degerlendirme olarak ele alinabilecek bu kitapta insani özellikleriniz acisindan kendinizden cok sey bulacaksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*