Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni

Kategori: Eğitim Yazar: David Chamberlain Yayınevi: Kuraldışı Yayınları

Bebeğinizin Olağanüstü Zihni

  • çevirmen: Rüya Koray
  • Yayın Tarihi: 01.11.2006
  • ISBN: 9789752750692
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 256
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Kocaman gözlerini size dikmiş bakan yeni doğmuş bebeğinizde ne görüyorsunuz? Sizce onun gerçek bir kişiliği var mı? Sizce, düşünebiliyor mu, hissedebiliyor mu? O yaygaraları koparırken aslında gerçekten de bir şey söylüyor olabilir mi? Çok uzun yıllar boyunca yeni doğan bebekler hakkında bildiklerimiz, boyutları, ağırlıkları ve kas güçleriyle sınırlıydı. Ağlamalarının gelişigüzel sesler olduğunu; gülümsemelerinin sadece gaz çıkarmak olduğunu ve acı çektiklerine dair ifadelerininse refleksten ibaret olduğunu sanıyorduk. Bu yanıltıcı bilgiler ebeveynliği zorlaştırdı, bebek olmayı da sefalete çevirdi. Ama artık bebeklerin, tecrübelerinden en az bizler kadar faydalandıklarını biliyoruz. Doğumdan sonra birkaç dakika gördükleri annelerinin yüzünü, fotoğraf albümünden seçebiliyorlar. Diğer bebeklerin cinsiyetini, üzerlerinde giysi olsa dahi biliyorlar. Annelerinin sesini, kokusunu diğer yetişkinlerden ayırt ediyorlar. Yetişkinlere has birçok yeteneğin daha doğuştan var olduğu gerçeği araştırmacıları şaşırttı, teorileri çürüttü. Bilim, yeni doğan bebeklerin, ilişki kuran, kendilerini etkili bir biçimde ifade edebilen, tercihler yapan ve ilk karşılaştıkları günden itibaren insanlarla etkileşimde olan sosyal varlıklar olduklarını doğruluyor. Dahası, nörologlarla biyokimyacıların açtığı pencere, bebeğinizin doğumdan çok önce zekâ pırıltıları gösterdiğini kanıtlıyor. Bebeğinizle ilişki kurmak için doğumu beklemeyin. Bebeğiniz sizin sandığınızdan çok daha zeki; onunla iletişim kurmanın sırrı, içeride olanlar hakkında bilgi edinmenizde saklı.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
Kitapyurdu Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
D&R Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
Idefix Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
BKM Kitap Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
Hepsiburada Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
Nadir Kitap Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
N11 Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
Amazon Türkiye Bebeğinizin Olağanüstü Zihni Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni PDF 10.63 MB İndir
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni EPUB 11.88 MB İndir
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni MOBI 9.38 MB İndir
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni ODF 10.00 MB İndir
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni DJVU 12.50 MB İndir
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni RAR 8.13 MB İndir
Bebeğinizin Olağanüstü Zihni ZIP 7.50 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Bu kitabı okuyunca bebeğime bakış açım değişti yorumu bana bu kitabı aldırdı. Ama bilimsel olduğu yazan ama inandırıcılığını düşük bulduğum çalışmalardan bahsedilmiş. Doğumunu hatırlayan bebeklerden bahsedilmiş. Oğlum yaşıtlardından çok erken konuştu. 2 yaşındayken 4-5 kelimelik cümleler kuruyor. Ama defalarca sormama ve anlatmama rağmen anne karnıyla ilgili tek birşey söylemedi. O yüzden fantastik ya da ender rastlanan hikayelere inanıyorsanı okuyun derim.


Bebekleri küçümsemeyin. Anne karnında da, doğduklarında da o minicik beyin muazzam çalışıyor. Lütfen okuyun. Onlara yetişkin bireyler gibi davranılması gerektiğini anlayacaksınız.


bu kitabı okuduktan sonra bebeğime bakışım değişti diyebilirim.sanki karşımda bir bebek değilde bir genç duruyor gibi bakıyorum.iyimi kötümü oldu bilmiorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*