Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mevlana ve Goethe

Kategori: Din Yazar: Senail Özkan Yayınevi: ötüken Neşriyat

Mevlana ve Goethe

  • Yayın Tarihi: 01.01.2008
  • ISBN: 9789754376050
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 179
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mevlânâ ve Goethe bugüne kadar ulaşılmayan ve bundan sonra da ulaşılamayacak olan iki zirvedir. Mevlânâ mistik düşüncenin ve mistik şiirin ulaşılamayan kutup yıldızıdır. Edebiyatın, sanat ve düşüncenin hemen her alanında kalem oynatmış olan Goethe ise daha çok trajik ve lirik şiirin, trajik düşüncenin bir kutbudur.Farklı çağlarda yaşamış bu iki deha, sadece yaşadıkları asırları aydınlatmakla kalmamış, aynı zamanda insanlığın bugün her zamankinden daha çok muhtaç olduğu sevgi, hoşgörü ve hümanizm gibi evrensel değerlerini yüceltmiş ve ebedîleştirmişlerdir.Mevlânâ ve Goethe’nin evrensel sanat, estetik, etik ve mistik değerlerle yüklü sevgi ve hoşgörü katarı, çağları geride bırakarak ve bugün pek karanlık zamanların arasından geçerek sonsuza doğru yol almaktadır.Onların temsil ettikleri hümanizmi iyi anlamak, hayatın, hürriyetin ve ebedî sevgi yolculuğunun heyecanını duymak lâzımdır.Mevlânâ ve Goethe’yi okumak bakışını yıldızlara çevirmek demektir..
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mevlana ve Goethe PDF 7.43 MB İndir
Mevlana ve Goethe EPUB 8.30 MB İndir
Mevlana ve Goethe MOBI 6.56 MB İndir
Mevlana ve Goethe ODF 6.99 MB İndir
Mevlana ve Goethe DJVU 8.74 MB İndir
Mevlana ve Goethe RAR 5.68 MB İndir
Mevlana ve Goethe ZIP 5.24 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Mevlana ve Goethe’yi anlamada güzel bir kitap. Kıtap ile ilgili en sevdiğim nokta Almancadan çeviriler oldu.


Doğudan ve batıdan iki ayrı umman, okuyunuz, ufkunuz açılacak.


Mevlana ve Goethe, iki farklı umman. Onları bir nebze anlayabilmek adına tavsiye ederim.


Senail Özkan’ın Goethe’nin Türk okurlarca yakından tanınması açısından gösterdiği çabayı takdire şayan buluyorum. Goethe’nin özellikle Doğu Batı Divanı okunmadan önce Senail Özkan’ın bu çalışması mutlaka okunmalıdır. Senail Özkan Goethe’nin Mevlana’yı bütünüyle okuyamadığı için bazı yanlış tespitlerini bu kitabında ele almıştır. bir aolukta şiir tadında okuduğum bu eser bana bir an önce Doğu Batı Divanını okumam gerektiğini hissettirdi. ufkumuz açık olsun.


Mevlana ve Gothe karşılaştırılırken ,aynı zamanda İran edebiyatının Alman Romantik yazarlara olan etkisi örneklerle açıklanmakta.Gothe Mevlananın dünyayı red eddiğini açıklamakta ancak yazar burada Mevlanayı yanlış ve eksik anladığını açıklamakta.Mum,pervane,ney,şekerkamışı,aşk kavramlarına giriş yapmakta.Çok geniş ölçekte bir inceleme kitabı.Herkese tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*