Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Günü Yaşa

Kategori: Edebiyat Yazar: Saul Bellow Yayınevi: Iletişim Yayınları

Günü Yaşa

  • çevirmen: Hasan Fehmi Nemli
  • Yayın Tarihi: 24.12.2020
  • ISBN: 9789750529658
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 139
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Modern bireyin açmazlarına trajedi ve mizah duygusuyla ışık tutan Günü Yaşa, Nobel edebiyat ödüllü Saul Bellow’un başyapıtlarından biri. Aktörlük, evlilik ve iş hayatında başarısız olan Tommy Wilhelm, kişisel tarihini baştan aşağı sorgulamaktadır. “Bu, dünya değil; bu, bir tür cehennem” diyecek kadar umutsuzdur gelecekten. Kendi iradesiyle değiştirebileceği çok az şey olduğunu düşünmektedir. “Göğsünün içinde yanlışın sıkıca atılmış bir düğümü vardır”. Babası, kız kardeşi, karısı ve oğullarıyla ilişkisi yalnızlık ve suçluluk duygusunu daha da derinleştirir. Çektiği acıları, içinden çıkamadığı sorunları, benliğini ele geçiren yabancılaşma duygusunu aşmak için “burada ve şimdide” tutunmanın bir yolunu ararken suçluluk duygusu, bencillik, kibir ve yabancılaşmanın modern zamanları çepeçevre saran bir insanlık hali olduğunu anlar Tommy. Günü Yaşa, modern bireyin fay hatlarını sergileyen, çarpıcı bir anlatı.“Bellow, Amerikan edebiyatının belkemiğidir.”Phılıp Roth“Saul Bellow, 20. yüzyıl Amerikan yazarları arasında devlerden biri, belki de tek devdir.”J.M. CoetzeeE:www.kitapyurdu.com
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Günü Yaşa PDF 5.77 MB İndir
Günü Yaşa EPUB 6.45 MB İndir
Günü Yaşa MOBI 5.09 MB İndir
Günü Yaşa ODF 5.43 MB İndir
Günü Yaşa DJVU 6.79 MB İndir
Günü Yaşa RAR 4.41 MB İndir
Günü Yaşa ZIP 4.07 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yine Amerikan edebiyatından güzel bir roman özellikle savaş sonrası dönem açısından. Dolayısıyla dönemi içinde hayata dair tespitlerin bulunduğu güzel bir eser.


çok kıymetli bir eser okuması rahat anlatım yoğun dolu dolu tavsiye ederim


Çok sevdiğim bir kitap değildi, belki ben anlayıp kıymetini bilemedim.


Kitabın arka sayfasını ilk okuduğumda bu kitaptan alabileceğim birşeyler olduğunu düşündüm. Hemen yazarını da araştırdım. Okuduğumda kendimi bulabileceğim daha önce hiç bilmediğim bir yazarım kitabını okumak istedim. Tam olarak aradığımı bulduğumu söyleyemem. Belki başka biri için iyi yazılmış bir kitaptır ya da belki birgün yeniden okursam bu fikrim değişir. Ama çok beğendiğimi, bende bir etki bıraktığını söyleyemem.


kitap çok kısa ve çok dar bir zaman diliminde geçiyor olay. fakat olay örgüsünden çok yaşama dair yapılan tespitler ve irdelemeler çok müthiş. fazla beklentiye girilmeden okunulduğu takdirde okuyucu daha fazla keyif alabilir. tabi kitap bittikten sonra başlayan bir de sorgulama süreci olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*