Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ülgener Yazıları

Kategori: Ekonomi Yazar: Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar Yayınevi: Derin Yayınları

Ülgener Yazıları

  • Yayın Tarihi: 10.11.2006
  • ISBN: 9789756463826
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 279
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
İçindekilerÜlgener Yazılarını TakdimSabri Ülgener 1911-1983 Türk İktisatçı ve SosyoloğuProfesör Ülgener İçinÜlgener'i Yeniden OkurkenSabri Ülgener'in Bıraktığı MirasAhmed Güner Sayar'la Ülgener'e DoğruSabri Ülgener'in Bir Türk Weberi Olarak PortresiVefatının 20. Yılında Sabri ÜlgenerSabri Ülgenerin Esererinin Toplu Olarak Yayınlanması Üzerine DüşüncelerSabri Ülgenerin Toplu YazılarıSabri Ülgener ve Mülteci Alman Hocalar: Zorunlu Bir AçıklamaSabri Ülgenerde Tarih Coşkusu...Bu toplama yazıların ilkiyle ikincisi arasındaki zaman dilimi neredeyse 25 yıla uzanacak. Diyeceğim şu ki; Sabri Ülgener hocamla olan fikir rabıtamı hiç koparmadım. Hatta aramızda zata mahsus müşterek bir mistik alanımız bile vardı. Ülgener bunu ima bile etmez, söylerdi. Hoca- talebe- usta- çırak ilişkisi bağlamında olan ruhi bağlılığımın ebediyete çevrilmiş olması elbette gücünü metafizik bir kaynaktan alıyordu. Öyle olmasaydı Sabri Ülgener’e dair yazdıklarımda daha bu girişin başlarında şikâyetçi olduğum sübjektiflik neden kalemime hükmetsin ki? Zorlama ile sübjektifliğini içeren satırların kuruluğundan ve soluğundan kısa düşeceğinden hiç kuşkum yoktur.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ülgener Yazıları PDF 11.58 MB İndir
Ülgener Yazıları EPUB 12.94 MB İndir
Ülgener Yazıları MOBI 10.22 MB İndir
Ülgener Yazıları ODF 10.90 MB İndir
Ülgener Yazıları DJVU 13.62 MB İndir
Ülgener Yazıları RAR 8.85 MB İndir
Ülgener Yazıları ZIP 8.17 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Sabri ülgenerin genel hatlarıyla hayatını, nasıl bir çevrede yetiştiğini, düşüncelerini, çalışmalarını öğrencisi olan Ahmet Güner Sayardan okuyacağınız eser.


Rahmetli Ülgener hocanın yazıları bir araya getirilmiş. okunmalı.


sabri ülgener e gösterdiği vefanın derecesi yıllardır takdir edilen ahmet güner sayar bir akademik-oğul olarak yine sabri ülgener ismi çevresinde dönmekte olan güncel tarışmaların derinlemesini analizini yaparak türk ilim hayatındaki yadsınamaz ülgener katkısını berraklaştırmaya çalışmaktadır. Kitabın dili sayar hocanın akıcı üslübu ve edebi lezzetini yansıtırken olayların tüm yönleriyle derinlemesine incelenmekte olması ise ‘analiz’ kelimesinden ne anlaşılması gerektiği konusunda okurlara yeni ufuklar açmaktadır. Sayar hocanın ülgener hocanın ilmini ve derinliğini yansıtmasının ötesinde sözkonusu dostluk ve yakınlığından beklenemeyecek objektif kritikleri ise ülgener hoca üzerine yazılanların değerine değer katmaktadır. Özellikle keynesgil dönemin cereyanı içinde ülgener hocanın keynesle olan dinamik zamanlı analizi, işin içine keynesin derslerini cambridge den takip eden hutchison un keynes yorumları da eklendiğinde tadına doyulmaz bir hal almış…bence bu kitap ilgilenenler için sadece keynes-ülgener-sayar-hutcison dörtgenindeki karşılaştırmalı analiz sebebiyle bile okunası bir kitaptır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*