Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Latife Hanım + Dvd

Yazar: İpek Çalışlar Yayınevi: Doğan Kitap

Latife Hanım + Dvd

  • Yayın Tarihi: 06.06.2006
  • ISBN: 9789752935051
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 127
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mustafa Kemal Atatürk'ün evlendiği kadındı o. Hırçındı, öyle yazdılar. Atatürk'e göre değildi. Zaten evlilikleri de bitti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ayrıldığı kadındı o. Latife Hanım'dı. İpek Çalışlar, Latife Hanım'da işte o kadını anlatıyor. Ama şimdiye kadar gördüğümüz, tanıdığımızdan başka bir Latife Hanım çıkıyor karşımıza. Kadın haklarının savunucusu, eşi karşısında sağlam duran, ona destek olan, kültürlü bir kadın. Şimdiye kadar hiç gün ışığına çıkmamış belgeler, yabancı kaynaklardan alıntılar, fotoğraflar Latife Hanım portresini daha ayrıntılı ve net çiziyor. Cumhuriyet tarihiyle birlikte Mustafa Kemal'in portresi de bir kez daha şekilleniyor. Eşiyle siyaset dahil birçok konuda tartışabilen, onunla gurur duyan, onu herkese tanıtmaktan hoşlanan bir erkek bu kitapta ortaya çıkan. Ayrıca, Latife Hanım da Atatürk'le birlikte olduğu dönemle sınırlı kalmıyor, çocukluğu, boşandıktan sonraki yaşamı da giriyor devreye. Öyle olaylar anlatılıyor ki bu kitapta, gölgede kalmış bir aşk gözler önüne seriliyor. Gölgede kalmış bir kişilik şahlanıyor. Kitaba, kadınca bir bakış açısı egemen oluyor. Bir kadını tanımak, Cumhuriyet tarihine bambaşka bir gözle bakma, sonu hüzünle bitse de olağanüstü bir aşk macerasına tanık olmak için Latife Hanımı mutluka okumalısınız. Yeni Türkiye'nin kurtuluşuna katkıları olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci adamına aşık bir kadından söz ediyoruz, unutmayın. İşte gölgede kalmış Latife!
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Latife Hanım + Dvd PDF 5.27 MB İndir
Latife Hanım + Dvd EPUB 5.89 MB İndir
Latife Hanım + Dvd MOBI 4.65 MB İndir
Latife Hanım + Dvd ODF 4.96 MB İndir
Latife Hanım + Dvd DJVU 6.20 MB İndir
Latife Hanım + Dvd RAR 4.03 MB İndir
Latife Hanım + Dvd ZIP 3.72 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Latife hanımı başka türlü bilmiştik,okumuştuk.Fakat bir de Latife hanımın yaşadıklarını öğrenip ona göre yorum yapmak için güzel bir eser


zaman sıkıntısı yaşayan insanlar için iyi bir alternatif, kitabın içeriği ve anlatımı çok güzel, keyifle okunan bir kitap…


Latife Hanım gerçekten okunması gereken biyografi türünde eser. Latife Hanımı daha kapsamlı olarak tanımak isteyen arkadaşlar alıp okuyabilir.


Latife hanımı hakkı ile anlatan kitaplardandı. Keyifli okumalar


İlk tanıştıkları günden ölümüne kadar aşkı artarak çoğalan Latife Hanım’ın Atatürk’e olan aşkını, Latife Hanım’ın politikaya girişi, etkileri ve sürekli takipçisi oluşu, Latife Hanım’ın Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında kadınlar için yaptığı büyük atılımlar bahsedilmektedir. Aynı zamanda o dönemin damga vuran olayları da kitapta anlatılmaktadır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*