Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İslam’da İhya ve Reform

Kategori: İslam Yazar: Prof. Fazlur Rahman Yayınevi: Ankara Okulu Yayınları

İslam’da İhya ve Reform

  • Yayın Tarihi: 13.12.2006
  • ISBN: 9789758190997
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
İslam'ı yeniden düşünme veya yeniden inşa etme projesinin yüzleşmeye çalıştığı düşünce birikimi, İslam'ın siyasi bir varlık ve bir imparatorluk olduğu çağ şeklindeki bir galibiyetçi muzaffer ideoloji üzerine kuruludur. Bu entelektüel mirasa üstünkörü bir bakış, bu imparatorluk ideolojisinin kelama, fıkha, ahlaka nasıl nüfuz ettiğini ve hiyerarşiyi öne süren bir dünya görüşünü benimsediğini gösterecektir. İslam'ın milyonlarca takipçisinin hüsranına hüsran katan şey, bu zaferci akide ve dünya görüşünün, kendi taraftarlarını, dünyevi başarı ve liderlik şeklinde algılanan hedeflerine götürmede aciz kaldığı gerçeğidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam’da İhya ve Reform PDF 11.62 MB İndir
İslam’da İhya ve Reform EPUB 12.99 MB İndir
İslam’da İhya ve Reform MOBI 10.25 MB İndir
İslam’da İhya ve Reform ODF 10.94 MB İndir
İslam’da İhya ve Reform DJVU 13.67 MB İndir
İslam’da İhya ve Reform RAR 8.89 MB İndir
İslam’da İhya ve Reform ZIP 8.20 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazarın yarım kalmış bir eseri. Beni pek sarmadı.


yaşadığı sıkıntılı hayat ve özellikle pakistan devletinde reform hareketleri sonucu dışlanarak ülkesinden ayrılmak zorunda kalan hem bir düşünür hem de bir bilim adamı olan Fazlur rahman’ın bu kitabı, İslam’ın seyrini, Müslüman toplumların tarih içinde seyrini ele almış ve bu seyri günümüze kadar getirmiştir. özellikle ilk itikadi fırkalardan hariciliği ve kaderiyeyi merak edenler için okunması gereken bir kitap olduğu fikrine sahibim.. ve kitabın eksi ve artılarıyla beraber, dini anlamda düşünce ufkunu geliştirmeyi amaçlayanlar içinde bir başucu kitabı olacağını düşünüyorum.


Kitaptaki bazı kavramları tam olarak kavrayabilmek için galiba Fazlur Rahman’ın diğer eserlerini de okumak gerekiyor. Fakat müslümanların zihinsel evrimini tanımak ve müslümanların çağımızda ne gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarını Fazlur Rahman’ın penceresinden okumak isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim.


fazlurrahman ın bu eseri beni çok etkiledi düşünce hayatıma çok şey kattı.


Tamamlanmamış eksik bir kitaptır lakin Fazlur Rahman’ı okuyan okurlar olarak yazdığı her metne bakmak gerekir diye düşünüyorum. Fazlur Rahman’ın kastettiği reform elbette Lutherci batılı bir reform değildir. Zira İslam bir Hıristiyanlık değildir. İslamda ilk Fırkaların ve sünniliği oluşumu, Orta çağda reform hareketleri geç dönem reform hareketleri gibi bölümlere sahip bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*