Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş

Kategori: Siyaset Yazar: Gilles Kepel Yayınevi: Doğan Kitap

Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş

  • çevirmen: Mahmut Özışık
  • Yayın Tarihi: 14.12.2006
  • ISBN: 9789752935211
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Dünya’nın en önemli ve itibarlı İslam-Ortadoğu uzmanı Gilles Kepel’den dört dörtlük bir araştırma. Günümüzde Ortadoğu’da olup biteni doğru anlamak isteyenler için. Konuyla ilgili yazılmış yüzlerce kitap arasından, tarihsel hatırlatmalar, objektif bakış, olayları yargılamadan sergileme gibi özellikleriyle ayrıştırabileceğimiz önemli bir kaynak kitap.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
Kitapyurdu Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
D&R Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
Idefix Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
BKM Kitap Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
Hepsiburada Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
Nadir Kitap Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
N11 Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
Amazon Türkiye Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş PDF 11.29 MB İndir
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş EPUB 12.62 MB İndir
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş MOBI 9.96 MB İndir
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş ODF 10.63 MB İndir
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş DJVU 13.28 MB İndir
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş RAR 8.63 MB İndir
Fitne / İslam’ın Merkezinde Savaş ZIP 7.97 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Öndeyiş bölümünde İsrail ile Filistin arasındaki Oslo barışının iflası başlığını taşıyan yazısında, bir Filistinli çocuğun elindeki taşla İsrail tanklarına direnişini; “Televizyon izleyicileri nezdinde Filistinliler, mağduriyetin dili ve simgelerini ele geçirerek Yahudilere karşı kullanmayı ve bunların tüm siyasi getirilerinden faydalanmasını bilmişlerdir” yorumunu yapan bir yazarın kitabını daha ilk sayfalarda bırakabilirdim. 2004 yılında yaptığı bu akıl almaz yoruma konu alan ve sözde Filistin’in siyasi getirilerinden faydalanmaya başladığı direniş tarihi 1987. Dile kolay tam 17 yıl. İnsanın böylesine art niyetli bir saptamayı yapması için ya Yahudi lobisinin önde giden bir mensubu olması ya da Yahudi olması gerekir. Siyasi fayda sağlayan Filistin, yazarın bu yorumu yaptığı tarihe kadar geçen 17 yılda hiçbir siyasi hak kazanamaması bir yana, direnişini Gazze sokaklarında hala taş ve gözyaşı ile sürdürüyor. Yazar bu gerçeği kimse bilmiyormuş gibi İslam merkezli bir savaş temasından yola çıkarak ahkâm kesiyor. “Yeni muhafazakâr devrim” bölümünde ABD’nin Irak işgalini: “TV izleyicileri bombardıman altındaki Bağdat’tan yapılan canlı yayın sırasında ekranda gördükleri savaş muhabirlerini ve bunların arka planında Irak başkentinin cadde ve köprülerinde huzur içinde seyreden arabaları hatırlayacaktır” şeklinde yorumluyor. Bu yorumun arkasını, topluma yani sivillere zarar vermemek amacı ile kullanılan akıllı bomba ve füzeler ile bağlıyor. Tam anlamı ile bir kepazelik. Kalemi ile uşaklık etmek, sahiplerinin pisliğini örtmeye çalışmak için yazılmış bir kitap. Kitabı sonuna kadar okumayı başarırsanız daha bir yığın o dönemi takip edenleri ahmak yerine koyan satırlarla karşılaşacağınızın garantisini veriyorum. Beni sizin adınıza da okumuş sayın ve zaman kaybetmeyin. Gilles Kepel… Bu yazarı soyadının çağrıştırdığı Kepaze kelimesi ile geri dönüşmeyen çöplüğe gönderiyorum.


Gilles Kepel, 2000 yılında yayımladığı “Cihat” adlı kitabında “Allah yolunda kutsal savaş” isteyen siyasal grupların inişe geçtiklerini iddia ediyordu. Fakat El Kaide 11 Eylül 2001’de Amerika’nın kalbinde bir dizi saldırı düzenledi.Bu saldırı ile düşen, “Cihat”taki tezine karşı bir tekzip görmeyen Gilles Kepel yeni eseri “Fitne-İslam’ın Merkezinde Savaş”ta bu defa, 11 Eylül umutsuz eylemin hedefinin tüm dünyada radikal İslam taraftarlarını coşturmak olduğunu savunuyor.Bunun sonucunda ABD tüm dünyaya “demokratik özlemlerle hâkimiyet” iddialarını empoze ederek silahlarını Afganistan ve Irak’ta ortaya çıkardı.Gelecekteki dünya, bu iki hayali mesihin çatışmasından mı doğacak? Müslüman toplumu bölen uyuşmazlık bir demokratik konsensüse ulaşabilir mi? Gilles Kepel analizleriyle bu soruların cevaplarını veriyor ve silahlı mücadelenin köklerinin kavranmasını sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*