Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Havva’nın Yedi Kızı

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Bryan Sykes Yayınevi: çitlembik Yayınları

Havva’nın Yedi Kızı

  • çevirmen: Güniz Büyüktür
  • Yayın Tarihi: 26.02.2007
  • ISBN: 9789944424134
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 323
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
En yaşlı akrabanız kaç yaşında?
Profesör Bryan Sykes’ın yaptığı araştırmalara göre en yaşlısı 45.000 yaşında olabilir!
Oxford Üniversitesi genetik profesörlerinden Sykes, 1994’te İtalya Alplerinde keşfedilen 5000 yıllık Buz Adam Ötzi’yi incelerken, sadece anneden çocuğa geçen bir genin nesiller boyunca hiç değişmeden korunduğunu saptadı. Kısa süre sonra Buz Adam’ın bir akrabasının İngiltere’de yaşadığını ortaya çıkardı. Yaptığı araştırmaların sonucunda yerli Avrupalıların hepsinin toplam yedi kadının soyundan geldiğini açıkladı: Katrine, Helena, Ursula, Velda, Jasmine, Tara ve Xenia. En yaşlısı 45 bin, en genci ise 10 bin yaşında!
Havva’nın Yedi Kızı’nda Sykes, Buz Adam’la başlayan bu bilimsel macerasını okuyuculara aktarıyor. Rus İmparatorluğu’nun son kraliyet ailesi Romanovlar üzerinde, Pasifik’te, Çedar Adam’la ilgili yaptığı araştırmaları ve yedi kıza ulaşana kadar takip ettiği yolu anlatıyor Profesör Sykes.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Havva’nın Yedi Kızı PDF 13.41 MB İndir
Havva’nın Yedi Kızı EPUB 14.98 MB İndir
Havva’nın Yedi Kızı MOBI 11.83 MB İndir
Havva’nın Yedi Kızı ODF 12.62 MB İndir
Havva’nın Yedi Kızı DJVU 15.77 MB İndir
Havva’nın Yedi Kızı RAR 10.25 MB İndir
Havva’nın Yedi Kızı ZIP 9.46 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


mitokondriyal DNA”nin anneden çocuğa korunarak nesilden nesile aktarıldığı iddasından yola çıkan harika bir insan evrimi tarihi.. bryan sykes bu gerçeği uzun ve zorlu yollardan geçerek keşfetmiş,birçok engelle karşılaşmış ancak gerçek karşımızda gene de .. :)kitapta aynı devirlerde yaşamış 7 kadının günümüzde avrupada yaşayan tüm avrupalıların atası olduğu, yaratılış kıtasından insanların nasıl ve hangi güzargahları izleyerek dünyaya yayıldığını, soyu devam ettirenin erkek değil kadın olduğu idda edililyor.. bilimsel çalışmalarla desteklenmiş..genetik bliminin insan tarihine ışık tutacağı aklınza gelir miydi hiç? hele de binlerce yıllık bi mumyanın büyük dedeniz olduğunu öğrendiğinizde.. 🙂 mutlaka okuyun derim.. 🙂


1991’de Alperlerde Buz Adam Ötzi keşfedilmişti. Oxford Üniversitesi’nden Bryan Sykes ise, Ötzi’nin şu anda İngiltere’nin güneyinde yaşamakta olan kızıl saçlı Marie’yle akraba olduğunu ispatlamıştı. Sykes’in bu keşfi ve bu kitapta sunulan bilimsel macera, insanların genetik atalarının nerede ve nasıl yaşadıklarını bilebilme imkânını sağlamıştı. Sykes bu keşfini, Avrupa’nın dört bir yanından topladığı örneklerde, yalnızca anneden çocuğa aktarılan ve nesiller boyunca değişmeden kalabilen mitokondriyal DNA adlı geni araştırarak yaptı. Bu araştırma sonucunda, bu genin toplam yedi gruba dahil olduğunu saptayan Sykes, yerli Avrupalıların hepsinin, şu anda nerede yaşıyor olurlarsa olsunlar, toplam yedi kadının soyundan geldiklerini buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*