Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sükut-u Harf

Kategori: Edebiyat Yazar: Hüseyin Albayrak Yayınevi: Dharma Yayınları

Sükut-u Harf

  • ISBN: 9789944986526
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 216
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Üç harftir, Fazlullah, Nesimi ve Lazarus bu romanda, Âdem’in üç harfine den düşen -ta ki harf sükût edene, kalübelâ’da başladıkları noktaya dönene kadar: "Bu daire üzerinde hareket edersen her zaman başladığın noktaya dönersin. Başladığın nokta, arayışın sonundaki hakikattir. Keramet baştadır. Pervane olanın başı döner ki başa dönsün. Bu sebeple hiç yoktan kanat çırpsın. Dönerken kanat çırpar pervane. Hakikati kanat çırpmak zanneder. Aslolan ışığa gark olmaktar. Sonrasında ışığa konar ve de yanar kül olur. Küllerinden yeniden doğar Zümrüd-ü Anka gibi. İşte doğmak, başladığın noktaya dönmektir."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sükut-u Harf PDF 8.96 MB İndir
Sükut-u Harf EPUB 10.02 MB İndir
Sükut-u Harf MOBI 7.91 MB İndir
Sükut-u Harf ODF 8.44 MB İndir
Sükut-u Harf DJVU 10.55 MB İndir
Sükut-u Harf RAR 6.86 MB İndir
Sükut-u Harf ZIP 6.33 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Fevkâlâde ve Hârikulâde bir çalışma…


Güzel bir kitap okumaya değer yalnız ebced le ilgili yerleri beğenmedim sırların sayılarla kelimelerdeki oyunlarla değil manevi boyutta anlaşılabileceğini düşünüyorum.


Mevlana’yı hatırlatan sözleriyle insanın yaratılışından gelen aşkı çok güzel biçimde işlemiş bir kitap.”Aşk Olsun” sözüne en güzel anlamının nasıl verildiğini bu eserle öğrenebilirsiniz.Bu kitabı okuyanlara da, okumayanlara da AŞK OLSUN…


Tesadüfen aldığım bu kitabın yazarını kıskanarak okudum. Daha sonra kitabın kampanyalı satışlar içinde olduğunu gördüğümde çok üzüldüm. Hakikaten çok büyük bir emek ve birikimle kelime kelime işlenerek yazılmış bir muazzam eser. En az anlattığı Fazlullah’ın düşünceleri kadar önemmli. Bu kitabın okuyucu tarafından ilgi görmemesi de ayrı Türk okuru sorunu. Sayın yazarla aynı kesimden (başka bir kelime bulamadım, çünkü yazarın ve onun gibi düşünenlerin yanlış anlamasını istemem, çünkü ben alevi değilim) okuyucular bulamaması çok anlaşılabilir değil. Fakat politik ve popüler bir söylem içermemesi nedeniyle bu ilgisizliğiaçıklayabilirim. Hurufilik hakkında birşeylerden fazlasını öğrenmek isteyenlere (ama ciddi okuyuculara) şiddetli bir şekilde kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap hakkında ne söylesem gereksizdir. Okumayanlara birşey ifade etmeyecek, okuyanlara ise birşey söylemem gerekmeyecek. Sayın Hüseyin Albayrak’ı kutluyorum, aynı inancı paylaştığı insanlar bile onu anlasalar da.


Alevi bir yazardan batıni bir roman. Hakikati arayış, ebced, cifir harflerin gizemi ve varoluşa dair sıradışı bir roman bir sünni olarak ben keyif alarak ve hikmetler devşirerek okudum. Tasavvua ve batıni bazı yorumlara aşina olmayanlar kitabı eleştirebilirler. Fakat biz anlayamıyoruz diye anlatılanlar yanlış değildir diye düşünüyorum. Çünkü hakikat bir hal bilgisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*