Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Edebiyat Üzerine Denemeler

Kategori: Edebiyat Yazar: Suut Kemal Yetkin Yayınevi: Palme Yayıncılık

Edebiyat Üzerine Denemeler

  • Yayın Tarihi: 13.03.2007
  • ISBN: 9789944341332
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 216
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Denemeler adlı kitabını açtım, yeniden okudum kimi yazıları... Uzun yıllar önce Edebiyat Üzerine adlı kitabının yayınlanmasında da payım olduğundan, hatta bu adı da ben koyduğumdan, bütün yazıları birkaç kez okumuşumdur kimbilir!Deneme kolay gibi görünen, ama en güç bir yazın dalıdır. Ataç, Eyüboğlu ve Yetkin, bizden önceki ustalar kuşağının üç sağlam deneme yazarı... daha sonra Anday, Günyol, Birsel gibi denemeciler de yetişti, başkaları da... Ama Yetkin'in huzur veren yazarlığı, hoşgörülü doğası, zaman zaman beni Ataç'ın, Eyüboğlu'nun yazılarından daha çok etkilemiştir. Daha doğrusu kendime daha yakın bulmuşumdur."Oktay Akbal
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Edebiyat Üzerine Denemeler PDF 8.96 MB İndir
Edebiyat Üzerine Denemeler EPUB 10.02 MB İndir
Edebiyat Üzerine Denemeler MOBI 7.91 MB İndir
Edebiyat Üzerine Denemeler ODF 8.44 MB İndir
Edebiyat Üzerine Denemeler DJVU 10.55 MB İndir
Edebiyat Üzerine Denemeler RAR 6.86 MB İndir
Edebiyat Üzerine Denemeler ZIP 6.33 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Başucu kitapları olur ya insanın işte onlardan biri! Bir deneme okumadan uyunmaz ! Velev ki uyudun gece uykuların kaçar kalkar bir tane okur öyle uyursun !


Suut Kemal Yetkin bence çok sağlam bir kalem bu esede bunu pekiştiriyor


hocamızın tavsiye ettiği bir kitaptı. Deneme denildiği zaman zor anlaşılmaz olduğu düşünülüyor ama bu kitabı okurken elime kağıt kalem alıp not aldığımı farkettim.denemeleri kendim yorumlamaya başlamış ufkum genişlemişti.benim hayatıma ayrı bir anlam kattına inanıyorum..ii ki alıp okumuşum:)


edebiyat üzerine denemeler kitap için en uygun isim olmuş. edebiyat üzerine her konudan bir parça yorum görebilirsiniz bu kitapta. hem de zorlama değil düşünceler kimseye bir düşünceyi aşılama amacı güdülmeden sohbet havasında ne de güzel anlatılmış..


Şiirden romana, denemeden eleştiriye varıncaya kadar birçok önemli hususu az fakat öz olarak birkaç sayfa içerisinde entelektüel bir dünya görüşü ve algısıyla bizlere aktaran Suut Kemal Yetkin’in bu eserindeki denemeler, 1950’li yıllar ve sonrasında çeşitli gazetelerde köşe yazısı olarak yayınlanmış. Eksikliğini hissettiğimiz, hatta olmayan eleştiri geleneğinimiz üzerinde duran ve çeşitli konuları eleştirel, seçici ve dikkatli bir bakışla bizlere sunan Yetkin’e ait bu denemeler mutlaka okunmalıdır diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*