Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Midyat’ta Etnik Gruplar

Kategori: Sosyoloji Yazar: İhsan Çetin Yayınevi: Yaba Yayınları

Midyat’ta Etnik Gruplar

  • Yayın Tarihi: 01.04.2015
  • ISBN: 9780000027757
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 248
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Henüz yeni sayılabilecek çalışma konularından biri olarak etnisite hakkında birçok araştırma ve inceleme yapılmıştır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde uluslar arası göç, çok kültürlülük ve etnik hareketler çerçevesinde meydana gelen gelişmeler, etnisitenin her daim gündemde tutulan, kritik bir konu olmasına sebep olmuştur. olgunun bu kadar popüler olmasına rağmen, ülkemiz açısından bu konuda ideal bir araştırma alanı sunan Midyat'ta, bugüne kadar bu anlamda herhangi bir araştırmanın yapılmamış olması, bize göre büyük bir boşluk oluşturmaktaydı... Uygulamalı sosyoloji bilim dalı içinde, saha araştırmalarının kapsamı bakımından Midyat için bir ilk çalışmadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Midyat’ta Etnik Gruplar PDF 10.29 MB İndir
Midyat’ta Etnik Gruplar EPUB 11.50 MB İndir
Midyat’ta Etnik Gruplar MOBI 9.08 MB İndir
Midyat’ta Etnik Gruplar ODF 9.69 MB İndir
Midyat’ta Etnik Gruplar DJVU 12.11 MB İndir
Midyat’ta Etnik Gruplar RAR 7.87 MB İndir
Midyat’ta Etnik Gruplar ZIP 7.27 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Midyat’ta Etnik Gruplar PDF 10.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


ben bu bölgede sadece türkler ve ağırlıklı olarak türklerin yaşadığını zannediyordum.ama bu kitapta sayısız etnik grubun ülkemiz topraklarında yaşadığını öğrendim.ihsan çetin en ufak detayları bile atlamadan belge niteliğinde bir kitap yazmış.


‘Midyat’ta Etnik Gruplar’, İhsan Çetin’in bu bölgenin kültürel ve sosyolojik yapısına dair araştırmalarından oluşuyor. Kürtler, Mhalmiler (Araplar), Süryaniler, Yezidiler ve Becırmaniler (Seyyidler) kitapta incelenen başlıca etnik ve kültürel grup. Kitap esas olarak, Çetin’in, uygulamalı saha araştırmalarına dayanan, ‘Kent Kültürü Zenginliğinde Etnik Farklılıklar: Midyat Örneği’ isimli yüksek lisans tezinin yeniden gözden geçirilmesinden oluşuyor. Çalışmada, çok kültürlü bir yapıya sahip olan Midyat’ta bulunan etnik gruplar arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkiler, kentleşme süreci çerçevesinden inceleniyor. Kitap, Türkiye’deki etnisite araştırmalarına iyi bir örnek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*