Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İman Esaslarının İspatı

Kategori: İslam Yazar: Ali Ferşadoğlu Yayınevi: Nesil Yayınları

İman Esaslarının İspatı

  • Yayın Tarihi: 30.04.2007
  • ISBN: 9789752692961
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 286
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Giyim eşyalarından kullandığımız ev aletlerine kadar her şeyimizi, hatta evimizi ve otomobilimiz yeniliyoruz. Elbette ruhumuzun, duygularımızın gıdası olan imanımızı, "imanınızı yenileyiniz!" buyuran Peygamberimize (a.s.m.) ittiba ederek yenilemeli ve güncelleştirmeliyiz. Bilhassa ilim ve tekniğin geliştiği, dinsizliğin cehaletten değil, ilim, fen ve felsefeden kaynaklandığı günümüzde "taklide dayanan" iman yeterli değildir. Bundan dolayı Bediüzzaman Said Nursî, "tahkike/delillere dayalı" imanı kastederek, "Ben bütün mesaimi iman üzerine teksif etmiş bulunuyorum" demiştir.İşte, bu çalışmada, imanın gereği, iman esaslarının ispatının lüzumu ve ispatı üzerinde yoğunlaşıldı. Yani "Amentü"de formüle edilen "Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, ahirete (dirilişe) ve kadere iman"ın akli, mantıki, ilmi, vicdani, gözlem ve tecrübeye dayalı delilleri son gelişmelerin verileri ışığında anlatıldı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İman Esaslarının İspatı PDF 11.87 MB İndir
İman Esaslarının İspatı EPUB 13.27 MB İndir
İman Esaslarının İspatı MOBI 10.47 MB İndir
İman Esaslarının İspatı ODF 11.17 MB İndir
İman Esaslarının İspatı DJVU 13.96 MB İndir
İman Esaslarının İspatı RAR 9.08 MB İndir
İman Esaslarının İspatı ZIP 8.38 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


ALLAH akılla bilinir …Fakat ben kitaptan daha doygun bir icerik beklerdim … birde dizaynı daha iyi yapılabilirdi … eğer hiç bu tarz kitaplar okumadıysanız ve ilk olacaksa dili biraz sıkıcı gelebilir …


nasıl ki günde bir kaç öğün yiyerek bedenimizi doyuruyorsak, aynı şekilde bedenimizden daha fazla doyurulması gereken ruhumuzu da ibadetlerle doyurmalıyız.ruhumuzunda başka arayışlar içine girmemesi, sıkılmaması için imana yönelmesi gerekir.kitapta imanın şartları risaleler ışığında akli delillere dayandırılmaya çalışılmış.güzel bir eser çıkmış ortaya..


elbette ki bizler iman etmiş insanlar olarak kimseden ispaat falan istemiyoruzfakat inanmayanlar var, olaya tamamen akli bakanlar varolabilir saygı duyarımama bu kitabı okuyunca kesin bizden yana olacaklar eminim


İnançsız insan içi saman dolu bir çuvaldan başka neye yarar? Bu kitap, neden inanmamız gerektiğine çok güzel ve anlaşılır şekilde cevaplar buluyor. Eğer imanın şartlarını tam manasıyla içimize sindirirsek, amel ve ibadetlerimiz de o denli içten ve samimi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*