Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Benim Delilerim

Kategori: Edebiyat Yazar: Aziz Nesin Yayınevi: Adam Yayıncılık

Benim Delilerim

  • Yayın Tarihi: 30.04.1999
  • ISBN: 9789754180077
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 324
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Nesin Vakfı'nın yedi yapısı vardır. Bunlardan ikisi işçi evidir; biri Nesin Vakfı'nın yönetmenevidir. Birinin alt katı ahır, üst katı yine işgören evidir. Birinin altı işgören evi, üst katı Aziz Nesin'in evidir. Dört katlı büyük yapı Nesin Vakfı çocuklarının evidir...Aziz Nesin'in 32 dile çevrilmiş kitapları sırasıyla en çok şu dillere çevrilmiştir: İran'da (70), Yunanistan'da (20), Almanya'da (16), Rusya Sovyet Cumhuriyeti'nde (yani Rusça 15), Bulgaristan'da (10) ve daha birçok dillere... Romenceye Aziz Nesin'in 7 kitabı çevrilmiş ve "Biraz Gelir misiniz" adlı oyunu da "Braila Devlet Tiyatrosu'nda oynamıştır...Aziz Nesin, Türkiye'de ve başka ülkelerde yayımlanacak kitaplarının, sahnelenecek oyunlarının, filme alınacak eserlerinin telif haklarıyla, bütün eserlerinin iç ve dış radyo ve televizyonlarda temsil ve yayınlarından elde edilecek telif haklarını tümüyle Nesin Vakfı'na bağışlamıştır...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Benim Delilerim PDF 13.45 MB İndir
Benim Delilerim EPUB 15.03 MB İndir
Benim Delilerim MOBI 11.87 MB İndir
Benim Delilerim ODF 12.66 MB İndir
Benim Delilerim DJVU 15.82 MB İndir
Benim Delilerim RAR 10.28 MB İndir
Benim Delilerim ZIP 9.49 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


güldürürken düşündüren bir kitap. yazarın üslubu harika


Bu kitabı 13 sene kadar önce okuyup bir arkadaşıma vermiştim tabiki geri gelmedi. bazı hikayeleri aklımda severek ve eğlenerek okuduğum kitapların başında gelir ve uzun zamandır arıyorum bu kitabı herkeze tavsiye edrim (tabii bulabilirseniz)


Aziz Nesin’in delilerle ilgili bir çok hikayesi var bunlardan baıları 100 liraya bir Deli adlı kitabında da mevcut. Bu kitap Aziz Nesin’in kara mizahını biraz daha az kullandığı daha az düşündürücü ama çok güldürücü bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.


Ölümünden kısa süre önce Türk halkının yüzde 65’inin (yanılmıyorum umarım) aptal olduğunu söyleyen Aziz Nesin, burada bunu yapmıyor sandığınız gibi. Deliliği erdem gibi alıyor. Russell’inn ‘Deliliğe Övgü’sünü hatırlatıyor eser. Planladığından fazla çıkması ile espriyi patlatıyor: Hepimiz erdem sahibi delileriz! Yani Nesin’in Nesince olan deliler onlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*