Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Her Yönüyle Pardus

Kategori: Bilgisayar Yazar: Talat Uyarer Yayınevi: Pusula Yayıncılık Ve Iletişim

Her Yönüyle Pardus

  • Yayın Tarihi: 16.05.2007
  • ISBN: 9789756477823
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 268
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Pardus, Tübitak'ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir. Yeni ve Pardus'un kendine özgü masaüstünü tanıtıp işletim sistemine olan aşinalığı artırmak, kullanımına yönelik ipuçlarıyla Pardus'u kullanmayı zevk haline getirmek, temel donanım ve yazılım konularında açık kapı bırakmamak amaç edinilmiştir. Halihazırda Linux kullanmakta olanların da faydalanacağı bu kitapta;Pardus'a GirişPardus KurulumuPardus Masaüstü, Dosya Sistemi, AyarlarıAğ Ayarları, İnternet'e BağlantıDepolama Aygıtları YönetimiSistem Araçları ve Ayarları, TasmaKDE Masaüstü ve UygulamalarıLinux KonsoluWindows ve Pardus Program EşleştirmesiOpenOffice: Write, Base, Writer,Calculator, Math, Draw, ImpressPisi Paket SistemiUSB Modem Kurulumugibi konular Linux dünyasına ilk adımlarını atacaklar için oldukça anlaşılır bir tarzda Talat Uyarer tarafından kaleme alınmıştır. Kitapla beraber ücretsiz Pardus Kurulum CD'si verilmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Her Yönüyle Pardus PDF 11.12 MB İndir
Her Yönüyle Pardus EPUB 12.43 MB İndir
Her Yönüyle Pardus MOBI 9.81 MB İndir
Her Yönüyle Pardus ODF 10.47 MB İndir
Her Yönüyle Pardus DJVU 13.09 MB İndir
Her Yönüyle Pardus RAR 8.51 MB İndir
Her Yönüyle Pardus ZIP 7.85 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Her Yönüyle Pardus PDF 11.12 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


pardus öğrenmek isteyenler için kolay anlaşılır bir kaynak..


öncelikle pardus hakkında bilgi vermek istiyorum. türkiyenin yazılım konusunda en büyük atılımı denilebilir. 2007 sürümünde biraz acemilikler olsada 2008de bunların bir çoğu daha sistematik bir şekilde düzeltilti. birçok program yeniden kodlandı. linux denemek isteyenlerin acemilik yaşamaması ve gelişmiş türkçe desteği ile kullanım rahatlığı olmasından dolayı denemeleri gereken bir dağıtım diye düşünüyorum. kitaba gelince kitap gayet anlaşılır yazılmış yeni başlayanlara yönelik bir kitap. linuxda konsol kullanımı çok yaygındır bir çok işlem konsoldan yapılır. fakat yenibaşlayan kullanıcıların konsolu kullanması biraz bilgi ve gayret ister. kitapta sadece gerekli olan konsol komutları net bir biçimde açıklanmış ve başlangıç seviyesinde ihtiyaç duyulmucak olan komutlara girilmemiş. bu yönden başarılı bir kitap linux a adım atmak için güzel bir kaynak.


Dünya bazı çeşit işletim sistemleri çıkıyor en bilineni windows bunun üzerine türkleri ilk yaptığı işletim sistemi olan pardus linuxun b,r çeşidi o yüzden ir çok kullanıcı tam olarak bilmemekte ve windowsada benzememekte şuan ben pardus kullanıyorum windowstan geçtim ve zorlandım int. çok araştırma yaptım ve bu kitabı gördüm almam gerektiğinin farkındayım ve almayı düşünüyorum.İçindeki konulara göre tam öğretici ,amaç;Türk yapımı işleri yükseltmek onun için bu kitabın yararlı olacağını düşünüyorum


Türkiye’deki bigisayar kullanıcılarının alması ve iyice gözden geçirmesi gereken birinci kaynak olarak olarak gösterilmesinde hiç bir sakınca görmüyorum.Bilindiği gibi bir bilgisayar bir işletim sistemi olmadan çalışması pek mümkün değil.Üzülerek söylüyorum ki bir çok bilgisayar kullanıcısının bilgisayarında Microsoft’un ürünü mevcut olduğunu söyleyebiliriz.Yorum yapan arkadaşım gibi düşünerek bu türkiyenin geliştirdiği bir işletim sistemi.Ne kadarda Lunix tabanlı olsada o bir türk malı.Öğrenilmesi neticesinde nelerin değişeceği siz düşünün.Belki dergilerden takip edebilirisiniz ama bu kitapta Pardus işletim sisteminin temel bütün unsurlarını içermektedir.Lütfen duyarlı olalım.Türk malına sahip çıkalım..


Yukarıdaki arkadaşın yorumu kitabı değil işletim sitemini hedef alıyor. Bu tip konuları kitapların yorum kısmında değilde haber gurubları, Web günlükleri gibi yerlerde tartışmak daha uygun.Lütfen kitabı okuyan biri kitap hakkında bilgi versin. Neler içerir ne kadar iyi yazılmıştır. Genel bir linux işletim sistemi anlatan kitap ile bu kitap arasında ne fark vardır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*