Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Otuz Beş Yaş (Ciltli)

Kategori: Edebiyat Yazar: Cahit Sıtkı Tarancı Yayınevi: Can Yayınları

Otuz Beş Yaş (Ciltli)

  • Yayın Tarihi: 01.05.2007
  • ISBN: 9789750707285
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 276
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
1946'da C.H.P. Şiir Yarışması'nda Otuz Beş Yaş adlı şiiriyle birincilik ödülünü kazanan Cahit Sıtkı Tarancı, 1957'de Varlık dergisinin soruşturmasında, yaşayan sanatçıların en beğenileni seçilmiştir. Şiir kitapları: Ömrümde Sükut (1933), Otuz Beş Yaş (1946), Düşten Güzel (1952), Sonrası (1957). Bütün bu kitaplarının bir araya toplanlığı ve ayrıca kitaplarına girmemiş 35 şiirinin de yer aldığı bu eser, şairin bütün şiirlerini kapsamaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Otuz Beş Yaş (Ciltli) PDF 11.46 MB İndir
Otuz Beş Yaş (Ciltli) EPUB 12.80 MB İndir
Otuz Beş Yaş (Ciltli) MOBI 10.11 MB İndir
Otuz Beş Yaş (Ciltli) ODF 10.78 MB İndir
Otuz Beş Yaş (Ciltli) DJVU 13.48 MB İndir
Otuz Beş Yaş (Ciltli) RAR 8.76 MB İndir
Otuz Beş Yaş (Ciltli) ZIP 8.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


öncelikle bu kitabı alıp, bu şiirleri okuduğum için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. cahit sıtkıyı yakından tanımak güzel oldu. 46 yaşında hayata veda eden yarım asır bile yaşayamamış şairin edebiyatımıza bu kadar çok şiir kazandırması şaşırtıcı.şiirlerine gelince, ilk dikkatimi çeken şiirlerin büyük bölümünde gördüğüm ölüm korkusu oldu. bu o kadar dikkat çekici ki cahit sıtkıda, anlamamak mümkün değil. bunun yanında yalnızlık duygusu da ağır basıyor. aşkı da çok güzel anlatıyor şair. biçim olarak güçlü şiirler; zaten şairin şiir hakkında ki düşüncelerini de bulacaksınız bu kitapta ve orada biçim hakkındaki görüşlerini okuyacaksınız. ama bu biçim anlayışı dogmatik değil. şairin şiir hakkındaki düşüncelerini okuyunca daha da çok yakın hissetim kendimi şaire; sadece dilin sadeleştirilmesi konusunda hemfikir değilim onunla.ayrıca şiirlerin tarih sıralamasına göre yazılması cahit sıtkıyı gözlemlemek açısından müthiş bir fırsat.cahit sıtkının şiiri nasıl bir değişim ve gelişim göstermiş çok net farkedilebiliyor. yazımdaki tek gözüme batan bir sayfada birden çok şiire yer verilmiş olması oldu.onu da sayfa sayısını azaltmak, tüm şiirleri tek kitaba toplamak için yaptılar muhtemelen ama bu durum bile cahit sıtkıya olan saygımdan dolayı olmamalıydı gibi geldi bana.bu şiirleri, bu kitabı mutlaka okumalısınız, şiddetle tavsiye ederim.


Özellikle Memleket İsterim ve Yanlış bilmesinler beni şiirleriyle bende hayranlık uyandırmış olan içinde harika şiirler bulunan bir yapıt. şiirseverlere tavsiye edilir.


Ben bir edebiyat öğretmeni olarak bu harika eseri öğrencilerimizin okuması için kütüphanemiz adına temin ettim.Böyle baş yapıtları öğrencilerimize tanıtmak lazım geldiğini düşünüyorum.Her okulun kitaplığında bulunmalı.


Cahit Sıtkı Tarancı benim gözümde hayatı çok seven bir yazar. Hayatı o kadar çok seviyor ki ölümden korkuyor ve bunun için de mısralarında da ilk göze çarpan şey bu oluyor… Hayata sevgisini bazen saf tertemiz bir çocuğun gözünden anlatıyor dizelerinde, bazan de “Yaş otuzbeş yolun yarısı eder” deyip, kendini ne kadar yaşlı ve ölüme yaklaşmış biri olarak, dahası bundan korktuğunu vurguluyor.Bütün şiirlerinin aynı kitapta toplanması bu çelişkiyi gözler önüne sermiş. Kısacası okunası bir kitap olmuş.


cahit sıtkı kendini kanıtlamış bi yazar zzaten fazla söze gerek yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*