Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli)

Kategori: Edebiyat Yazar: Dido Sotiriyu Yayınevi: Can Yayınları

Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli)

  • çevirmen: Atilla Tokatlı
  • Yayın Tarihi: 01.05.2007
  • ISBN: 9789750707193
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 230
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Ve sen Kör Mehmet'in damadı! Hele sen! Niye öyle tiksinerek bakıyorsun yüzüme? Öldürdüm evet seni, ne olmuş! Ve işte ağlıyorum... Sen de öldürdün! Kardeşler, dostlar; hemşehriler... Koskoca bir kuşak, durup dururken katletti kendi kendini!.. Anayurduma selam söyle benden Kör Mehmet'in damadı! Benden Selam Söyle Anadolu'ya!... Toprağını kanla suladık diye bize garezlenmesin... Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellatların Allah bin belasını versin!...1982 yılında 'Abdi İpekçi Türk-Yunan Dostluk Ödülü'nü alan bu kitap, kökleri Türkiye'de olan, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türkiye'den göç etmek zorunda kalan ünlü Yunanlı yazar Dido Sotiriyu'nun en önemli, en etkileyici kitabı. Türkiye'nin kültür mozayiğinde çok önemli bir yer tutan Yunanlı azınlıkların, Kurtuluş Savaşı öncesindeki ve savaş sırasındaki yaşamlarından gerçekçi kesitler sunan Dido Sotiriyu, kendisini şöyle tanıtıyor..Babam sabun yapımcısıydı. Çocukluk yıllarımda ailemle birlikte, doğduğum il olan Aydın'da yaşadım. 1922'de Anadolu'dan ayrılarak Yunanistan'a, amcamların yanına gitmek zorunda kaldım. Ailem daha sonra göçtü oraya. İlk çocukluk yıllarımın anıları belleğimden silinmiyordu. Babamın arkadaşı Talat Bevler sokakta oynadığım Rum ve Türk çocukları bugün bile aklımda. Yaşadığım günlerin, duyduğum gerçek olayların o kadar etkisi ve büyüsü altında kalmıştım ki, bu konuyu ele alan bir kitap yazma isteği içimde çığ gibi büyüyordu...İlk kez 1962 yılında yayınlanan Benden Selam Söyle Anadolu'ya adlı kitabında Sotiriyu, ilk kez tarafsız bir gözle yaşanan gerçekleri ortaya koyan bir eser ortaya koymuştur.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
Kitapyurdu Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
D&R Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
Idefix Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
BKM Kitap Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
Hepsiburada Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
Nadir Kitap Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
N11 Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
Amazon Türkiye Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) PDF 9.55 MB İndir
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) EPUB 10.67 MB İndir
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) MOBI 8.42 MB İndir
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) ODF 8.98 MB İndir
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) DJVU 11.23 MB İndir
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) RAR 7.30 MB İndir
Benden Selam Söyle Anadolu’ya (Ciltli) ZIP 6.74 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Vatanına ihanet eden rumlara bu kitabı okuduktan sonra şunu söylerim kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz


Osmanlının son günleri ve yeni cumhuriyetin ilk adımlarını atmaya başladığı yıllara dair, ege bölgesinde başlayan ve 9 eylül de izmirin geri alınmasıyla sona eren, o yılara ait güzel bilgiler veren ve okunması gereken bir roman.


ben bu kitabı okuduktan sonra anlıyorum ki sadece acı çeken türkler değilmiş.rumların acılarını anlamış oldum.ama genede ATATÜRK yerine kemal diye yazması hoş değildi.ayrıca ingilizlerin bize silah yardımı yaptığı ne kadar doğru.kitabın son sayfasıni tarafsız buldum.iyi bir bitiş olmuş son sayfa.birde kitabın asıl adının ksnlı topraklar olduğunu duymuştum.ne kadar doğru bilemiyorum tabii.


İlk Dünya Savaşından önce Ege’de yaşayan Rum ve Türk Halkları’nın kardeşliğini,kanlı savaş ortamındaki olayları ve sonrasında da mubadele günleri anlatmakta yazar.Asıl adı ”Kanlı Topraklar” olan eser biz de bu adla çıkmış ve yayınlandığı dönemde en çok satan eserlerden olmuştur.Ayrıca yazarına da ülkemizde pekçok dostluk ödülleri almasına vesile olmuştur.Bir Egeli olarak soluk soluğa okumuştum kitabı..Mutlaka ve ısrarla okunmalı diyorum..


Türk-Yunan Dostluğuna adanmış bir kitap…Osmanlının son nefesini vermek üzere olduğu bir dönemde Anadolu’dan giden Yunanlıları dramını anlatan bir kitap. Irkçı ve işgalci Yunanlılara nisbeten son derece ılımlı bir kitap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*