Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Başlangıçta Hidrojen Vardı

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Hoimar von Ditfurth Yayınevi: Cumhuriyet Kitapları

Başlangıçta Hidrojen Vardı

  • Yayın Tarihi: 03.11.2014
  • ISBN: 9789944150170
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 510
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hoimar von Ditfurth’un, modern doğa bilimleri alanında çok sayıda bilim dalının verilerini bir araya getirerek doğa tarihinin büyüleyici bir panoramasını çizdiği "Başlangıçta Hidrojen Vardı", bir dizinin ilk kitabı. Üç kitaptan oluşan dizi, "Yaratılış" mitoslarının ardından, son yıllarda özellikle ABD’nin başını çektiği "Akıllı Tasarım"cı tezlerin hedefi halindeki "evrimi", hem bilimsel hem de "felsefi" düzlemlerde tartışmaya açıyor; evrim süreçleriyle birlikte, özellikle günümüzde çok konuşulan "sistem teorisi"nin vazgeçilmez bir modelini sunuyor. Sistem teorisi, "sosyal sistemleri" de kapsadığı için, evrim ile sosyal sistem karşılaştırmaları çok yönlü bir ilgiyi hak ediyor.Yazar dizinin ilk kitabı olan bu yapıtta, bigbang’den başlayarak, büyük patlamanın ardından evrenin bir köşesinde ortaya çıkan bir gezegenin ve onun üzerinden başlayan hayatın öyküsünü oksijenin zehirli gaz olarak başlangıçta canlıları yok olmanın eşiğine getirmesini, karaya çıkan hayatın "sıcakkanlılığı" keşfedişini, bilincin ve kültürün ortaya çıkışını ayrıntılı bilimsel zorlamalara girmeden, ama düşünce alışkanlıklarımızı da alt üst ederek anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Başlangıçta Hidrojen Vardı PDF 21.17 MB İndir
Başlangıçta Hidrojen Vardı EPUB 23.66 MB İndir
Başlangıçta Hidrojen Vardı MOBI 18.68 MB İndir
Başlangıçta Hidrojen Vardı ODF 19.92 MB İndir
Başlangıçta Hidrojen Vardı DJVU 24.90 MB İndir
Başlangıçta Hidrojen Vardı RAR 16.19 MB İndir
Başlangıçta Hidrojen Vardı ZIP 14.94 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


dinozorlarin sessiz gecesi serisi ile ilgi duyduğum bir diğer önemli serisinin kitabı.


Tüm ilmi referanslarıyla ve her yönüyle oldukça güçlü bir eser.


Sıra dışı bir eser. Nasıl sorusuna oldukça doyurucu yanıtlar veren, varlığımızın kökenine ilişkin zevkle ve merakla okuyacağınız * katılalım ya da katılmayalım* hayatın, evrenin romanı diyebilirim..


Ditfurth’un üçlemesinin ilk kitabı. Evrenin oluşumunu açıklamaya yönelik teorileri, çarpıcı örneklerle anlatan enfes bir kitap. Büyük patlamanın milyonda bir saniye sonrasında başlayan yolculuk günümüze hatta geleceğe kadar uzanmaktadır. Okurken sıkılmak mümkün değil. Okunmasını tavsiye ederim.


Yazarin bu serideki ilk kitabi. Toplam uc kitaplik bir seri. Daha once dinozorlarin sessiz gecesi ismiyle alti kitaplik bir seri olarak yayinlanmisti ancak bu kitabin baskisi eskisinden cok daha iyi ve renkli resimlerle zenginlestirilmis. Bu kitap dinozorlarin sessiz gecesi serisinin 1. ve 2. bolumlerini kapsiyor. Yasamin olusumu, bilincin olusumu,evrim ve sonucta sosyal gelisme konusunu sistematik bir bicimde ele almis. Tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*