Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Felsefi Şiir

Kategori: Edebiyat Yazar: Yücel Kayıran Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Felsefi Şiir

  • Yayın Tarihi: 21.03.2013
  • ISBN: 9789750812668
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 532
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.54 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu ciltte, Yücel Kayıran’ın iki kitabı bir arada yer alıyor: Felsefi şiir ile Evet, Etik.Felsefi şiir, şiir üzerine felsefi bir metin değil, felsefi olmakla ıralanan bir şiir anlayışını dile getiren poetik bir metin. Dünyagörüşü ile ideolojiye dayalı şiirin karşıtı olan bir şiir anlayışının temellerini kuran yazılardan oluşan Felsefi şiir, insan varlığının, bugün içinde bulunduğu çıkmaz durumunun, şiirin asıl meselesi olduğunu savunan bir bilinci dile getirmektedir. Bu poetika, şaire, insanın çağımızdaki varoluş durumuyla ilgili hakikatlerinin keşfini yapmayı yüklemekte ve ona filozofik bir değer atfetmektedir.Evet, Etik, bir yandan, günümüz Türk şiiri ortamındaki pragmatist zihniyetin eleştirisini içerirken, diğer yandan da, Türk poetikasının temel sorunlarını irdelemektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Felsefi Şiir PDF 22.08 MB İndir
Felsefi Şiir EPUB 24.68 MB İndir
Felsefi Şiir MOBI 19.48 MB İndir
Felsefi Şiir ODF 20.78 MB İndir
Felsefi Şiir DJVU 25.98 MB İndir
Felsefi Şiir RAR 16.88 MB İndir
Felsefi Şiir ZIP 15.59 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Felsefi Şiir PDF 22.08 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Türk şiiri üzerine yazılmış son dönemlerdeki en dikkate değer Poetik metinlerden bu kitap. Ayrıca yazarın kendi şiir yolculuğunun da bir parçası. Şiirimizin bugününü anlamak için okunmalı..


türkçe karşılığı olduğu halde inatla neden yabancı terimler kullanmış ki? Kitabı anlaşılmaz hale getirmek için elinden geleni yapmış. Akademik bir araştırma desem, Türkiyede, Türk şiiri için bir araştırma kitabınd bu kadar yabancı kelimelerle olayı sunmaya çalışması berbat bir durum… Ayrıca diğer yorum yapan arkadaşa katılıyorum kendini çok poh pohlamış… Hiç doyurucu değil…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*