Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dinler Atlası

Kategori: Din Yayınevi: Ntv Yayınları

Dinler Atlası

  • Editor: Brigitte Dumortier
  • Yayın Tarihi: 16.07.2007
  • ISBN: 9789756690703
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 64
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 17 x 24.5 cm
Tanıtım Bülteni
Coğrafyacılar tarafından tasarlanmış olan Dinler Atlası, dini pratikler, dini örgütlenmeler ve ritüellerin yanısıra, asıl olarak dinlerin şekillendiği ve şekil verdiği coğrafyalar üzerinde duruyor.Atlas, kıtaların, kültürel alanların veya ülkelerin haritalarıyla ve grafiklerle, günümüz dünyasında din olgusunun dünya genelinden bölgesel ölçeğe kadar anlaşılmasını amaçlıyor. Bu kitap dünyadaki dinlerin bir panoramasını vermeye çalışıyor, dinsel ifade çeşitliliğini görmeyi sağlıyor, çatışmaların dinsel boyutunu daha iyi kavramaya yardımcı oluyor.Regis Debray’in de dediği gibi: "Vahhabiliği, Kuran’ın farklı yorumlarını, tektanrıcılığın dönüşümlerini bilmeden 11 Eylül 2001 nasıl anlaşılır? Balkanlardaki Katolikler ile Ortodokslar arasındaki "oğula dair bölünme"yi ve mezhep bölünmelerini bilmeden Yugoslavya’daki çatışmalar nasıl anlaşılır? Protestanlıktan bahsetmeden cazı ve peder Luther King’i anlamak mümkün mü?"Elliden fazla harita ve şekil içeren, ele alınan dinin veya coğrafi bölgenin en iyi uzmanlarının katkılarıyla hazırlanmış olan bu Atlas, din olgusunun sentez yapmaya imkân veren yeni bir okumasını sunuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dinler Atlası PDF 2.66 MB İndir
Dinler Atlası EPUB 2.97 MB İndir
Dinler Atlası MOBI 2.34 MB İndir
Dinler Atlası ODF 2.50 MB İndir
Dinler Atlası DJVU 3.13 MB İndir
Dinler Atlası RAR 2.03 MB İndir
Dinler Atlası ZIP 1.88 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dinler Atlası PDF 2.66 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Dinler tarihini araştıran herkes için ayrıca zamanın tarihi ve coğrafi yapısını anlamak isteyen herkes için tavsiye ederim.Baskı kalitesi ve haritalar çok bilimsel.Ders kitabı olarak ta kullanılabilir.


Çok ince olsa da yavaş yavaş inceleyerek, hazmedilerek okunması gereken bir çalışma.


Dinlerin gelişimini incelerken onların farklı mezheplerini,coğrafi dağılımını grafiklerle ve nüfusa bağlı olarak degişimini göstermektedir.Kitap benim çok hoşuma gitti.Zaten ben insanların farklılıklarını araştırmayı çok severim.Bu kitabı da iyi ki almışım.Ayrıca kitap kuşe kağıda baskılı.


dinlerin tarihi ve bulunduğu yerler açısından bilgiler veriyor. fakat bilgiler çok kapsmlı değil. yüzeysel olarak anlatıyor ve merak uyandırıyor. insanda araştırma isteği uyandırıyor.


dinlerin tarihsel olarak yoğunluklarını göstermesinin yanı sıra mezhebler hakkında da bilgilendiren güzel bir çalışma.. dinlerle ilgili okuduğunuz bir kitabın yanında açıp baktığınızda gözünüzde daha rahat canlandırabiliyorsunuz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*