Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tunceli Medeniyete Açılıyor

Kategori: Siyaset Yazar: Naşit Hakkı Uluğ Yayınevi: Kaynak Yayınları

Tunceli Medeniyete Açılıyor

  • Yayın Tarihi: 25.07.2007
  • ISBN: 9789753434973
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 245
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Cumhuriyet’in Gözüyle Kürt Meselesi dizisini hazırlarken Kemalist Devrim’in Doğu’ya ve Kürtlere bakış açısını belgelere dayanarak aktarmayı amaçlamıştık. Bu çerçeve içerisinde, dizinin ikinci kitabı olarak yayımladığımız Naşit Hakkı Uluğ’un Tunceli Medeniyete Açılıyor isimli çalışması, bölgedeki ortaçağ kalıntılarına karşı girişilen savaşın canlı ve ilk ağızdan anlatımını içermektedir.Uluğ kitabında, Kemalist Devrim’in feodalizme ve diğer ortaçağ kalıntılarına karşı duyduğu devrimci öfkeyi ve uzlaşmaz tavrı gözler önüne sermektedir.Uluğ’un yazdıklarını okurken Kemalist Devrim’i tamamlayamamanın Türkiye’ye neye mal olduğu çok iyi anlaşılmaktadır. Cumhuriyet’in tasfiye etmek için var gücüyle çabaladığı feodal kalıntılar, aşiret ilişkileri ABD’ye bağlı iktidarlar döneminde yeniden hortlamıştır.ABD ve işbirlikçileri tarafından tekrar piyasaya sürülen feodal geriliklere karşı mücadelede Kemalist dönemin bakış açısını nesnel olarak incelemek son derece önemlidir. Dizimizin bu kitabının tarihimizin ve sorunlarımızın anlaşılmasına katkı yapacağına inanıyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tunceli Medeniyete Açılıyor PDF 10.17 MB İndir
Tunceli Medeniyete Açılıyor EPUB 11.36 MB İndir
Tunceli Medeniyete Açılıyor MOBI 8.97 MB İndir
Tunceli Medeniyete Açılıyor ODF 9.57 MB İndir
Tunceli Medeniyete Açılıyor DJVU 11.96 MB İndir
Tunceli Medeniyete Açılıyor RAR 7.78 MB İndir
Tunceli Medeniyete Açılıyor ZIP 7.18 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Güzel bir eser okumaya yeni başladım


Agalik duzeninin, din tuccarlarinin insanimizi, gelecegimizi nasil somurduklerini anlayacak, bolgeyi taniyacaksiniz. Oneririm.


Cumhuriyetin ilk yıllarının yazarlarından olan Naşit Hakkı Uluğ’un bu kitabını okuduğunuzda birçok önemli ve değerli bilgilere erişecek ve Zazalar ile Dersim’in Türklüğüne dair belleğinizde oluşan boşlukları kolaylıkla doldurabileceksiniz. Naşit Hakkı Bey, Tunceli olmadan önce ve sonra, defalarca gittiği Dersim’in dağını, taşını, geleneğini-göreneğini, toplumsal ve dinsel yapısını ve halkının tarihsel kökenlerini derinliğine incelemiş. O zamanki tespitlerle günümüz arasında karşılaştırma yapmak için ideal bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*