Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mavi Melek Profesör Unrat

Kategori: Edebiyat Yazar: Heinrich Mann Yayınevi: Ithaki Yayınları

Mavi Melek Profesör Unrat

  • çevirmen: İlknur Özdemir
  • Yayın Tarihi: 20.08.2007
  • Orijinal Adi: Professor Unrat
  • ISBN: 9789752733763
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 241
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Heinrich Mann’ın ünlü romanı Profesör Unrat, Rosa Frohlich adlı genç bir dansçıya âşık olan otoriter, ezik, sosyal ilişkilerinde beceriksiz bir öğretmeni konu alır. Tesadüfi bir karşılaşmanın ardından Profesör Unrat kısa sürede Rosa’nın büyüleyici cazibesine kapılır ve hiç kimsenin onunla daha öte bir ilişki kuramayacağına karar verir. Unrat’ın böyle bir kadınla yakın ilişkisi küçük kasaba toplumunda bir skandal yaratır ve okuldaki işini kaybeder. Ancak bunu hiç umursamaz ve Rosa’nın da yardımıyla bir yüksek sosyete figürü olarak kendisini yeniden keşfeder. Başarılı bir eğlence yeri açarlar ve Unrat, kumar masasında servetlerini ya da uygunsuz ilişkilerle itibarlarını kaybederlerken eski öğrencilerinin ve düşmanlarının düşüşünü izlemenin keyfini çıkarır. Ancak en büyük düşüş kendisininki olacaktır; yavaş yavaş Rosa’nın şüpheli davranışının altında yatan gerçeği tam manasıyla öğrenerek kendisini yiyip bitiren öfkesinin kontrolünü kaybettiğinde...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mavi Melek Profesör Unrat PDF 10.00 MB İndir
Mavi Melek Profesör Unrat EPUB 11.18 MB İndir
Mavi Melek Profesör Unrat MOBI 8.83 MB İndir
Mavi Melek Profesör Unrat ODF 9.41 MB İndir
Mavi Melek Profesör Unrat DJVU 11.77 MB İndir
Mavi Melek Profesör Unrat RAR 7.65 MB İndir
Mavi Melek Profesör Unrat ZIP 7.06 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Gayet güzel ve sürükleyici, süpriz sonlu.


Heinrich Mann kitaplarda ve filmlerde çokça yer verilen “femme fatale” kadınlardan bir örnek sunmuş bu kitabında bize. Profesör Unrat ve ismini hatırlayamadığım bir öğrencisinin ağzından aktarılan bazı paragraflar çok çok güzeldi. Özellikle kitabın sonlarına doğru okuma zevki artıyor. Ayrıca 1930 yapımı “Der Blaue Engel” adıyla bir uyarlama filmi de mevcut. Okuyalı epey oldu. Kimsenin yorum yapmadığını görünce teşvik etmesi için yorum yazmak istedim. Kıyıda köşede kalmayı hiç hak etmeyen bir yazar ve kitaptır.


Alman Edebiyatı’nın en büyük yazarlarından biri olan Thomas Mann’ın ağabeyi olan Heinrich Mann -ki tüm Mann ailesinin kanında yazarlık var- bu eserinde Alman Faşizmi’ne imgelemler yardımıyla verip veriştirmiş, içinde bulunduğu sosyalizm ruhuna sonuna değin aktarmış. Adı Unrat olan, fakat Raat(çöp) diye dalga geçilen, pasif, âşık, saf ve cezalandırmadan hoşlanan bir profesörün, kitapta onlarca kez geçtiği üzere “uçuruma düşüş” öyküsü. Heinrich Mann okumak bir ayrıcalıktır, diğer kitaplarını da bulabilmek umuduyla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*