Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İslamda Ticaret (Ciltli)

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Hüsameddin Affane Yayınevi: Polen Yayınları

İslamda Ticaret (Ciltli)

  • çevirmen: Dr. Servet Bayındır
  • Yayın Tarihi: 01.01.2017
  • ISBN: 9786054492664
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 430
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
  • Boyut: 16.5 x 24.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitapta insanımızın dini yönlerini bilmesi gereken ticaret gibi önemli bir konu incelenmiştir. Zira ticaret, toplumun ekonomik hayatının omurgasını oluşturur. Bu sebeple işadamı kardeşlerimizin işhayatı ve diğer ilişkilerinde ihtiyaç duydukları dini konuların en önemlilerini inceleyen bir kitap hazırlamayı arzuladık. Bu kitap Müslüman işadamına rehberlik niteliğinde olup, alış verişle ilgili dini hükümlerle bu konudaki adab-ı muaşeret kurallarını içermektedir. Kitabımızda öncelikle, konuyla ilgili çok sayıda ayet ve hadise yer verdik, onu adeta bu ayet ve hadislerle süsledik. Konuların anlatımında kolay ve sade bir dil kullanmaya özen gösterdik.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslamda Ticaret (Ciltli) PDF 17.85 MB İndir
İslamda Ticaret (Ciltli) EPUB 19.95 MB İndir
İslamda Ticaret (Ciltli) MOBI 15.75 MB İndir
İslamda Ticaret (Ciltli) ODF 16.80 MB İndir
İslamda Ticaret (Ciltli) DJVU 21.00 MB İndir
İslamda Ticaret (Ciltli) RAR 13.65 MB İndir
İslamda Ticaret (Ciltli) ZIP 12.60 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslamda Ticaret (Ciltli) PDF 17.85 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ticaret ile ilgilenen herkesin mutlaka almasi gereken bir kitap


ticaretin islamdaki hali herkes uygulamalı


Selamun aleykum. Eser, ticarete verilen önem, hükümler, ortaklık, zekat, ahlak başta olmakla bir çok mevzulara dokunmuş. Esasen günümüzün ticaretine girmiş faiz, banka, çek ve sairden çıkan hüküm ve fetvalardan oluşuyor. Kapsamlı bir eser. Tahriç ve tahkikide tavsiyeli. İnşaallah güvenle okuya bilirsiniz. Unutulmamalı ki, Endonezya İslam’ı bu tür hüküm ve ahlakı olan ticaret için seçmişdir. Selam ve dualarla.


keşke günümüzün tüccarlarıda okuyup hayatlarına tatbik etseler. lakin her yeri haram ve ihanet bürümüş. Allah ıslah etsin hepimizi.


GENEL OLARAK GÜZEL AMA BU KİTABI BAŞTAN SONA UYGULAYABİLMEK İÇİN BİR EKSİĞİMİZ VAR İSLAM DEVLETİ ORTADA YOK MESELA ZEKAT KONUSU RESULÜLLAH (S.A.V.) İLK ZEKATINI MEDİNEDE TOPLAMIŞTIR BİR GÜÇ SAHİBİ İKEN ONDAN EVVEL YANİ MEKKEDE SADECE İNEN İNFAK AYETLERİNİ BAZ ALARAK HAREKET ETMİŞTİR. ŞİMDİ ORTADA İSLAM DEVLETİ YOKKEN BİZ BU ZEKATI NASIL VE KİME VERECEĞİZ BU BİR FIKHİ KURALDIRKİ ZEKAT YA İSLAM DEVLETİNE YADA İSLAM DEVLETİ GÜCÜNE SAHİP OLMUŞ YANİ YAKIN BİR ZAMANDA İSLAM DEVLETİ KURACAK KONUMDA OLAN TOPLULUĞA VERİLİR. MESELA CUMA GÜNÜ CUMA NAMAZI VAKTİ ÇALIŞMANIN HARAM OLDUĞU HÜKMÜNÜ YAZMIŞ GÜZEL AMA RESULÜLLAH S.A.V. E CUMA SURESİNDEKİ NAMAZ AYETİ İNDİĞİNDE RESULÜLLAH MEKKEDE İDİ KILMAMIŞTI VE CUMA GÜNÜ ÖĞLE VAKTİ HER NE KADAR KAYLULE UYKUSU ADETİ OLSA BİLE ARAPLARDA SAHABELERDEN ÇALIŞA BİLEN ÇALIŞIYORDU ÇÜNKİ DAHA CUMANIN ŞARTLARI OLUŞMAMIŞTI TIPKI ŞİMDİ YAŞADIĞIMIZ BU TOPLUM VE SİSTEM İÇİNDE OLDUĞU GİBİ YANİ ANLAYACAĞINIZ BU KİTAP GENEL MANADA GÜZEL AMA BİR TAKIM EKSİKLERİ VAR TİCARETLE İLGİLİ BİR SIKINTINIZ OLDUĞU VAKİT BANA SORARSANIZ EĞER İLMİNE VE TAKVASINA GÜVENDİĞİNİZ BİR HOCAYA GİTMENİZİ TAVSİYE EDERİM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*