Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gecekondu Gezegeni

Kategori: Sosyoloji Yazar: Mike Davis Yayınevi: Metis Yayınları

Gecekondu Gezegeni

  • çevirmen: Gürol Koca
  • Yayın Tarihi: 13.06.2016
  • Orijinal Adi: Planet of Slums
  • ISBN: 9789753426213
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 264
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Gecekondu Gezegeni, Üçüncü Dünya ülkelerinin kentsel bölgelerinde halen bir milyar insanın yaşamakta olduğu gecekondu mahallelerinin tarihini ve bugününü analiz ediyor. Davis, yoksulların Mumbai, Kahire, İstanbul, Sao Paulo, Seul gibi onlarca megakentte verdiği hayatta kalma mücadesini betimlerken çok önemli bir dizi tespitte bulunuyor. Davis'e göre IMF ile Dünya Bankası'nın kıskacındaki devletlerin bu devasa sorunu çözmek için geliştirdiği önlemler yoksulların değil orta sınıfın işine yarıyor. Her yıl yüzbinlerce yoksul yaşadıkları mahallelerden zorla tahliye edilirken, boşalttıkları yerlere orta sınıf yerleşiyor.Latin Amerika'dan Orta Doğu'ya, Afrika'dan Güney Asya'ya uzanan geniş bir küresel coğrafya üzerinde karşılaştırmalı olarak kent yoksulluğunu inceleyen Davis şu soruya ulaşıyor: Pentagon'un gecekondu mahallelerini 21. yüzyılın savaş alanları ilan etmesi ile, deprem ve sel gibi doğal felaketlerde gecekondu mahallelerine sürgün edilmiş yoksulların çok daha fazla zarara uğradıkları gerçeği arasında hiç mi bağ yok? Neoliberalizmin hem tarihte eşi görülmedik boyutlara çıkardığı hem de büyük bir pişkinlikle yok saydığı yoksulluk sorununun dünya çapında kapsamlı bir haritasını çıkaran bu çarpıcı kitabı herkes okumalı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gecekondu Gezegeni PDF 10.96 MB İndir
Gecekondu Gezegeni EPUB 12.25 MB İndir
Gecekondu Gezegeni MOBI 9.67 MB İndir
Gecekondu Gezegeni ODF 10.31 MB İndir
Gecekondu Gezegeni DJVU 12.89 MB İndir
Gecekondu Gezegeni RAR 8.38 MB İndir
Gecekondu Gezegeni ZIP 7.73 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gecekondu Gezegeni PDF 10.96 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


OKUMASI biraz uzun sürdü am hem üçüncü dünya ülkeleri, hem gecekondu, hem de kayıtdışı dünyada çalışan ve yaşayan insanların dramına yönelik önemli bir çalışma.


Kentleşmenin getirdiği acı dolu bir ayrışma var burada. Sıkışık yığınlar halinde yaşayan topluluklardan yükselen sesler var. Devasa bir kapital sarmala sıkışmış toplumların önlenemez sefaletleri ve çaresizlikleri var. Yardım etme niyeti ya da bahanesiyle birer araca dönüştürülmüş gecekondu bölgeleriyle alakalı derin, yoğun ve çok donanımlı bir analiz. Kusursuzdu. Beni derinden etkiledi.


Kentimizde, yanı başımızda ya da içinde yaşadığımız gecekondu dünyasını kapitalizmin nasıl bir sona doğru sürüklediğini çarpıcı örneklerle anlatan bir kitap. Bir de önermesi var. İsyanlar artık buralardan gelecek.


Mükemmel bir dille, alıntılarla, kaynaklarla günümüz dünyasının kentleşme ve dolayısıyla ekonomik sorunu anlatılmış. Çevirisi de oldukça iyi. Yalnızca konuyla ilgilenenler değil herkes okumalı bu kitabı.


Kent sosyolojisi alanında okunabilecek bir kitap. Özellikle gecekondu konusunda farklı ülkelerdeki durumu ortaya koymuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*