Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sessizce Dön

Kategori: Kültür Yazar: Özcan Yüksek Yayınevi: Doğan Kitap

Sessizce Dön

  • Yayın Tarihi: 01.01.2018
  • ISBN: 9789759913786
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Mevlânâ’nın izinde Belh’ten Anadolu’ya..."Yola çıkan, yolun karakterini kazanır" diyor Özcan Yüksek. Mevlânâ’nın büyük göçünü, Mevlânâ oluşunu anlatıyor. Çöller, dağlar, sınırlar aşıyor. Mevlânâ’nın geçtiği yolları geçerken, kendisi de döne döne dolanıyor; Horasan’da, İran’da, Suriye’de ve başka diyarlarda, Mesnevi’de ve Divanı Kebir’de, ruhsal bir yolculuğa çıkıyor.Ayrılık bazen bütün acıların kaynağı gibi gözükür. Belki de insan sonsuz bir ayrılık acısıyla doğmuştur. Ve o doğum, kopmaktır, ayrılmaktır. Yaşanan bütün küçük ayrılışlar, işte bu büyük ayrılığın parçalarıdır.Bu ayrılıktan uzaklaşmak için kaçmak ister belki de insan, ama nereye kadar kaçabilir ya da kaçabilir mi? Yayımı gerdim ve okumu fırlattım, Belh’ten o yana fırlattım. Bir kere ok yaydan kurtulunca kim yakalayabilir ki onu?Rumi der:‘Damarlarım attıkça, canım bedenimde oldukça kaçmaktayım’.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sessizce Dön PDF 8.63 MB İndir
Sessizce Dön EPUB 9.65 MB İndir
Sessizce Dön MOBI 7.62 MB İndir
Sessizce Dön ODF 8.13 MB İndir
Sessizce Dön DJVU 10.16 MB İndir
Sessizce Dön RAR 6.60 MB İndir
Sessizce Dön ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


mesnevi yi okumak isteyenler önce bu kitabı okuyarak mevlana hakkında bilgi sahibi olabilirler.kitap geziyazısı olduğu için çok akıcı bi kitap değil ancak, mevlanın özlü sözlerinin katılması kitaba çok şey katmış.mevlana hayranlarının okuması gereken kitaplar arasında diye düşünüyorum.


yolculukla ve mevlana’nın dizeleriyle insan biraz da kendisiyle yüzleşiyor..


Sok akici bir Seyhatnagme, günümüzün dogu bölgesinin yasamlarini anlatan zorluklar icinde yapilmis bi göcü anlatan okumasi güzel bir kitaptir.


özcan yüksek bu kitabında mevlana’nın göç yolunda ilerlerken aslında kendi içsel yolculuğunu anlatmış. harika bir kitap.


sahaf sahaf dolaştım bu kitabı bulmak için ve bulduğumda Mevlana’ nın ayak izlerinden yürüdüm Özcan Yüksek sayesinde. umarım tekrar baskısı yapılır ve herkes ulaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*