Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şapka

Kategori: Edebiyat Yazar: Mustafa Çetin Baydar Yayınevi: Vadi Yayınları

Şapka

  • Yayın Tarihi: 14.09.2007
  • ISBN: 9789756768907
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 335
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Cihat ve Bahadır beylerin birbirlerine göz kırparak Bu deli yine neler karıştırıyor? diye sormalarına aldırmadan Nafiacı İhsan, vesikalar arasında aranıyordu. Nihayet Hah! Buldum diye bağırdı.Deli oğlan! Neyi buldun? dedi.Bana bir şey sormayın, nefesinizi tutun, şapka inkılabını yaşamış Mevlevi şeyhi, İngilizlere karşı Kanal'da savaşmış Mücahidin-i Mevlevi Alayı Kumandanı Abdülbaki Baykara'nın şu şiirini dinleyin..Ve başladı okumaya..Nafiacı meğer bir aruz ustasıymış. Mevlevi Şeyhi'nin, hikmet ve feryat dolu mısraları, Doğu Gazetesi İdarehanesi'nin tavanına bir billur avize olup ışıklar saçıyordu..
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şapka PDF 13.90 MB İndir
Şapka EPUB 15.54 MB İndir
Şapka MOBI 12.27 MB İndir
Şapka ODF 13.09 MB İndir
Şapka DJVU 16.36 MB İndir
Şapka RAR 10.63 MB İndir
Şapka ZIP 9.81 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Tarihin karanlık yüzünde kalan olayların aydınlığa çıkarıldığı ve Şapka inkılabı bahane edilerek Erzurumluya reva görülen zulmün anlatıldığı bir kitap.


Roman, cumhuriyetin kuruluşundan hemen önce ve hemen sonra Erzurum çevresinde yaşanan olayları konu ediniyor. Bu olayların içinde en önemlisi de 21 kişinin idamı ile sonuçlanan şapka isyanı. Şapka isyanı, bir isyan mıdır, yoksa bir provakasyon mudur roman bu konuyu enine boyuna inceliyor.Romanın adı “Şapka” olsa da, sadece şapka isyanına değinmiyor, bölgede yaşanan çeşitli olaylar kitabın konusu içine girmiş.Yazar da bir Erzurumlu olunca, romanda bol bol Erzurum ağzının kullanılması kaçınılmaz olmuş.Keyifle ama aynı zamanda ibretle okunacak bir roman.


Erzurum’da yaşanan şapka kanunu uygulaması esnasındaki yaşanan hadiseleri tarihi raman olarak ele almış.Ve bu olaylarla ilgili olarak bilmedigimiz birçok konuyu gözler önüne sermektedir.Bugün ERGENEKON olarak adlandırılan olayların ,tarihin o döneminde de yaşaandıgını görmek bana çok enterasan geldi.Bütün hemşerilerimin okumalarını evlatlarına okutmalarını isterm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*