Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Musa 2. Cilt

Kategori: Edebiyat Yazar: Gerald Messadie Yayınevi: Doğan Kitap

Musa 2. Cilt

  • çevirmen: Gülseren Devrim
  • Yayın Tarihi: 01.01.1999
  • ISBN: 9789756817582
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 374
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Kızıldeniz mucizesi ne kadar gerçekti? Yahudilere çölde bile hayatta kalabilme gücünü veren neydi? Yahveh'in Horeb Dağı'nda görünmesinden önce meydana gelen olağanüstü olay hangisiydi?Kitabı Mukaddes'te yer alan ve binlerce yıldır tartışılan bu gizemli noktalara ışık tutmak, üstelik de okunması çok keyifli ve heyecanlı bir hikayeye dönüştürmek için Gerald Messadie gibi bilimsel formasyona sahip bir tarihçi ve usta bir romancı olmak gerekir. Ayrıntılı notlarla beslenen ve hikayenin aslına bağlı kalmaya özen gösteren bu tarihi tabloda, sorunlu erkek kardeş Harun, tutkularının esiri kız kardeş Miryam, ilk İsrail ordusunun kurucusu Yeşu gibi efsanevi kişiler de, bütün canlılığıyla beliriyor. Ancak hikaye her şeyden önce Musa'nın olağanüstü yaşamı ve 'Çıkış' efsanesi etrafında yoğunlaşıyor.Kahramanın adına uygun bir görkemle yazılan bu roman, Musa'nın önderliğinde Vaat Edilmiş Topraklar'a yapılan yolculuğa ve tektanrılı dinlerin vatanının doğuşuna tanıklık ediyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Musa 2. Cilt PDF 15.52 MB İndir
Musa 2. Cilt EPUB 17.35 MB İndir
Musa 2. Cilt MOBI 13.70 MB İndir
Musa 2. Cilt ODF 14.61 MB İndir
Musa 2. Cilt DJVU 18.26 MB İndir
Musa 2. Cilt RAR 11.87 MB İndir
Musa 2. Cilt ZIP 10.96 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


İlk kitap gibi bu da harikaydı.
Hatta aradan yıllar geçti, kitaplığımda sırasını bekleyen onca kitaba rağmen bir kez daha okuyasım var.


Hz.Musa’nın nübüvvetinden sonraki kısmı -Yahudilerin Mısır’dan çıkışı, Hz.Musa’nın Tur Dağı’ndan Tanrıyı görmesi ve onunla konuşması, Yahudi ulusunu vaat edilmiş Kenan topraklarına götürüşünü…- ele alan bir eser.Belki birileri beni antisemitist diye yaftalayacak fakat bu ciltte Yahudi toplumunun nasıl nankör ve kadirbilmez bir halk olduğunu göreceksiniz.İyi okumalar.


Hz. Musa’nın efsanevi hayatını anlatan eserin ikinci ve tarihi açıdan daha önemli olan kısmını içeriyor. İlk cildin arkasından okunduğunda daha akıcı ve sürükleyici olur. Hz. Musa’nın Yahudileri Mısır’dan çıkartması, Tur Dağı’nda 10 emrin vahyi gibi sahneler çok ustaca dile getirilmiş.Yazar İslami kaynaklara çok uzak olduğu için Kur’an-ı Kerim’deki Musa kıssalarından haberi yok. Özellikle Kur’an-ı Kerim’de Kehf suresinde yer alan Musa-Hızır kıssasından yazarın haberi olmadığı için hiç söz etmeyişi eserin niteliğini zedeliyor.Yahudilerin kavim olarak karakterlerini ele veren ve Hz. Musa ile ilişkilerini, çekişmelerini ortaya koyan satırlar bugünkü dünya ve İsrail’deki yahudilerin yapıp ettiklerine de ışık tutuyor. Sadece bu yönü ile bile okunmağa değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*