Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dedem Korkudun Kitabı

Kategori: Edebiyat Yazar: Orhan Şaik Gökyay Yayınevi: Kabalcı Yayınları

Dedem Korkudun Kitabı

  • Yayın Tarihi: 02.11.2007
  • ISBN: 9789759971069
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 1392
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Dede Korkut Hikâyeleri yüzyıllar boyunca sözlü gelenekte varlığını koruyup biçimlendikten sonra Oğuzların dilinde yazıya geçirildi. Hikâyelerin oluştuğu dönem de, yazıya aktarıldığı tarih de tam olarak bilinememektedir. Yazık ki bu hikâyelerden günümüze yalnızca Dresden ve Vatikan’da bulunan iki yazma ulaşabilmiştir. Hikâyelerin çok daha eski bir Oğuz destanının on iki bölümünden ibaret olduğu düşünülse de, kim tarafından yazıya aktarıldığı belirsizdir.Dede Korkut ya da Korkut Ata’nın kim olduğuna dair elimizde neredeyse hiç bilgi yoktur. Hikâyelerin girişindeki bilgiye göre Oğuzların Bayat boyundan bilge bir kişi olup Hz. Muhammed döneminde yaşamıştır. Başka kaynaklarda Osmanoğulları devletini kuran Kayı boyundan olduğu söylenir. Bir başka yerde de İç Oğuz ve Dış Oğuz beylerinin şeyhi olarak geçer. Bütün bu belirsizliklere rağmen bu hikâyeler, geçmişte yaşayan ve ismi artık kaybolup gitmiş Türk Homeros ve Homeros’larının varlığını belgelemektedir.Şimdiye kadar Dede Korkut üzerine ülkemizde yayımlanan en kapsamlı araştırmayı sunan bu baskı hikâyeleri, Dresden yazmasının tıpkıbasımını ve Orhan Şaik Gökyay’ın büyük emekle oluşturduğu yüzlerce sayfalık açıklamayı ve hikâyelerde geçen sözcüklerin dizinini içermektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dedem Korkudun Kitabı PDF 57.77 MB İndir
Dedem Korkudun Kitabı EPUB 64.57 MB İndir
Dedem Korkudun Kitabı MOBI 50.98 MB İndir
Dedem Korkudun Kitabı ODF 54.38 MB İndir
Dedem Korkudun Kitabı DJVU 67.97 MB İndir
Dedem Korkudun Kitabı RAR 44.18 MB İndir
Dedem Korkudun Kitabı ZIP 40.78 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


orhan şaik gökyayın büyük çalışması emeği ve kabalcının kalitesi ile çok güzel bir kitap. herkesin alacağı bi kitap değil ilgilisine tavsiye ederim


Dede korkut üzerine yapılmış en kaliteli eser.


Dede Korkut Hikayeleri üzerine Türkçe’de yapılmış olan en güçlü ve kapsamlı çalışma.


Orhan Şaik Gökyay imzalı, Dede Korkut hakkında yapılmış en kapsamlı ve en iyi eserlerden bir tanesi. Yalnızca metin olarak Dede Korkut değil, içindeki bütün kültürel, tarihi ve toplumsal unsurlarla beraber Oğuzların yaşantısı kapsamlı bir biçimde ele alınmış. Her Türkoloğun ve Türk tarihi, kültürü meraklısının elinde muhakkak bulunmalı.


Dede korkut ile ilgili güzel bir eser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*