Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Büyük Oyunu Anlamak

Kategori: Siyaset Yazar: Yves Lacoste Yayınevi: Ntv Yayınları

Büyük Oyunu Anlamak

  • Yayın Tarihi: 02.11.2007
  • ISBN: 9789756690819
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 336
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 19 x 26 cm
Tanıtım Bülteni
Büyük Oyunu Anlamak, bir ülke içindeki veya devletler arasındaki şu veya bu çatışmanın sebeplerini daha iyi anlamamızı ve bu çatışmaların dünyanın başka yerlerinde ne gibi sonuçları olabileceğini düşünmemizi sağlıyor.Bu eserde, önemli bir jeopolitik role sahip devletlerin jeopolitik sorunlarının yanısıra, “sıcak noktalar” diyebileceğimiz, yani jeopolitik gerilimlerin şiddetli olduğu küçük çaplı devletler de inceleniyor.Her ulusun özgül özelliklerini hesaba katan Büyük Oyunu Anlamak’ta, Çin’den Amerika’nın Irak’ı işgaline, Rusya’nın yeniden güç kazanmasından Avrupa Birliği’nin geleceğine dair sorulara, sıcak çatışma bölgelerinden petrol için oynanan oyunlara kadar tüm güncel konular tarihsel akışı içinde inceleniyor, aydınlatılıyor ve açıklanıyor. Böylece okuyucunun, halkların ve yöneticilerin çıkarlarını, değerlerini ve tepkilerini daha iyi anlayabilmesi sağlanıyor.Rakamların ve olguların yer aldığı sayısız kutucukla desteklenmiş metin, zengin bir harita dağarcığıyla tamamlanıyor. Tarihlere ve mekanlara odaklanan, jeopolitik bir bakış açısıyla tasarlanmış 150’den fazla harita, yazarın amacının görselleştirilmesini sağlıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyük Oyunu Anlamak PDF 13.95 MB İndir
Büyük Oyunu Anlamak EPUB 15.59 MB İndir
Büyük Oyunu Anlamak MOBI 12.30 MB İndir
Büyük Oyunu Anlamak ODF 13.13 MB İndir
Büyük Oyunu Anlamak DJVU 16.41 MB İndir
Büyük Oyunu Anlamak RAR 10.66 MB İndir
Büyük Oyunu Anlamak ZIP 9.84 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Uluslararası ilişkiler ile ilgili güzel bir eser.


Genel anlamda 20. yüzyıl dünya tarihini, günümüz siyasi çekişmelerini, kriz bölgelerini ve uluslararası kurum ve oluşumları anlamak istiyorsanız grafiklerle ve resimlerle zenginleştirilmiş bu yapıt sade anlatımıyla işinize çok yarayacak. Uluslararası ilişkilere ilgi duyanların kaçırmaması gerek.


Bölgesel meseleler ya da benzer bir ismi taşıyan lisans dersimde okuduğum ve keyifli anlatımı sayesinde dünyanın pek çok bölgesindeki olaylar ve oyunlarla ilgili bilgi sahibi olduğum kitap.


Doktora sunumlarında oldukça faydalandığım bir yapıt. Tavsiye ederim.


Dünyanın kalbi olan ülkemizin de içinde bulunduğu ortadoğuya fazla değinilmemiş. Büyük ebatlarına rağmen görsel öğelerin fazlalığı okurken sıkılmayı engelliyor. Tabi Yazarın “coğrafya savaşmak içindir” kitabı okununca bu kitabın kim veya ne için yazıldığı daha rahat anlaşılıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*