Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İnorganik Kimyasal Teknoloji

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Ahmet Biçer Yayınevi: Ilke Yayınevi-gazi üniversitesi Vakfı

İnorganik Kimyasal Teknoloji

  • Yayın Tarihi: 21.11.2007
  • ISBN: 9786055983031
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 436
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Kimyasal teknolojinin kapsamı çok geniş olup organik ve inorganik teknolojiler olarak iki başlık altında incelenmektedir.Bu kitapta inorganik maddelerin üretimi ile ilgili kimyasal teknolojiler ele alınmıştır. Kitabın birinci bölümünde hammadde hazırlama, saflaştırma işlemlerine yer verilmiştir. Bu bölümde ayrıca çevre kirlenmesi de ele alınmış ve endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan hava ve su kirlenmesi konusu incelenmiştir. Üretim yöntemlerinin kaçınılmaz işlemleri olan su teknolojisi ve endüstriyel gazlara da özel bölümler ayrılmıştır. Kitapta kimya endüstrisinin temel ürünleri olan sülfürik asit, amonyak, nitrik asit, hidroklorik asit, fosforik asit, sodyum hidroksit, soda, sodyum klorür, mineral gübreler, alçı ve kireç ayrı bölümler halinde ele alınmıştır. Ülkemiz için büyük önem taşıyan bor ve bor bileşikleri ile, son yıllarda büyük gelişme gösteren çimento, cam ve demir çelik teknolojileri ve yüksek sıcaklıkta eritilmiş tuzların elektrolizine iyi bir örnek oluşturan alüminyum üretimi de ayrı bölümler halinde incelenmiştir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnorganik Kimyasal Teknoloji PDF 18.10 MB İndir
İnorganik Kimyasal Teknoloji EPUB 20.22 MB İndir
İnorganik Kimyasal Teknoloji MOBI 15.97 MB İndir
İnorganik Kimyasal Teknoloji ODF 17.03 MB İndir
İnorganik Kimyasal Teknoloji DJVU 21.29 MB İndir
İnorganik Kimyasal Teknoloji RAR 13.84 MB İndir
İnorganik Kimyasal Teknoloji ZIP 12.77 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (0 Yorum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*