Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ateş Manisa’ya da Düştü

Kategori: Edebiyat Yazar: Hüseyin Korkut Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Ateş Manisa’ya da Düştü

  • Yayın Tarihi: 26.11.2007
  • ISBN: 9789755335346
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 256
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Çok şey öğrendik Manisa’dan ve o gençlerle onlara omuz verenlerin mücadelesinden...İşkencenin sistematik olduğunu, tezgâha yatırılmak için suçlu, şüpheli, hatta mimli olmak bile gerekmediğini, bazen bir polisin çocuğunun bile o çarktan geçirilebildiğini gördük. İşkencecinin sistem içinde nasıl kollandığını, nasıl onun güveniyle cüretinin arttığını anladık.Bu çarkın dişlilerinin nasıl kırılabileceğini öğrenmiş olduk.Nihayet yılmamanın, diz çökmemenin, direnmenin, kitleselleşmenin, dayanışmanın yenemeyeceği hiçbir güç olmadığını anladık.Bu kitap, bir insanın bir insana neler yapabileceğinin, aynı zamanda en dibe vurduğunu sandığı anda bile yeniden ayağa kalkabileceğinin ve işkencecisinden hesap sorabileceğinin kanıtıdır. Kısacası bu kitap ‘Seni öldürmeyen seni güçlendirir’ iddiasının kanıtıdır."Can Dündar"Manisalı Gençler" davasıyla tanınan, yakalanma, sorgulanma ve yargılanma süreçlerinde yaşadıklarıyla Türkiye’de insan hakları ihlallerinin bir örneğini sergileyen Hüseyin Korkut, romanlaştırarak kaleme aldığı anılarını okurla paylaşıyor. 1990’lı yıllarda demokratikleşme sancıları çeken ülkemizde devlet kurumlarının, devlet içi yapılanmaların insan haklarına yaklaşımlarının ve toplumsal önyargıların üzerine yaşanmışlıklarıyla gidiyor. İnsan hakları ihlallerine karşı mücadelenin, ideolojik saplantıların ötesinde, tüm toplumu kuşatan bir dayanışma duygusuyla yü-rütülebileceğini savunuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ateş Manisa’ya da Düştü PDF 10.63 MB İndir
Ateş Manisa’ya da Düştü EPUB 11.88 MB İndir
Ateş Manisa’ya da Düştü MOBI 9.38 MB İndir
Ateş Manisa’ya da Düştü ODF 10.00 MB İndir
Ateş Manisa’ya da Düştü DJVU 12.50 MB İndir
Ateş Manisa’ya da Düştü RAR 8.13 MB İndir
Ateş Manisa’ya da Düştü ZIP 7.50 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ateş Manisa’ya da Düştü PDF 10.63 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ön yargısız alıp okuyun lütfen, acı her dilde aynıdır. Acının ideolojisi yoktur.


İnsan’ın içini burkan bir kitap.


tamamen gerçeklere dayanan evet ACI AMA GERÇEK bir eser…iyiki yazılmış…


Manisa Olayı’nı tüm gerçekliği ile ortaya koyan belki de piyasadaki tek eser. Dil yönünden de oldukça akıcı. Tavsiye ederim.


ATEŞ MANİSAYA’DA DÜŞTÜ MANİSALI GENÇLERİN ROMANLAŞTIRARAK YAZILMIŞ GERÇEK HİKAYESİ…VE OKURKEN İÇİNİZ SIKILIYOR, BOĞULUYORSUNUZ, NEFES ALAMIYORSUNUZ VE BUNLARIN YAŞANIP BİTMİŞ OLMASI BİRAZ RAHAT NEFES ALDIRIYOR SİZE…VEEE SÜREKLİ O YILLARA DÖNÜP KİTABI OKURKEN KENDİNİZİ SORGULUYORSUNUZ, ORDA O ÇOCUKLAR ONLARI YAŞARKEN OLAY TÜM TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA YANKI YARATMIŞKEN ACABA O YILLARDA VE O YAŞLARDA BEN NE YAPIYORDUM DİYORSUNUZ…BÖYLE BİR KİTABIN YAZILMIŞ OLMASI BAZI TARİHSEL GERÇEKLERİN VE ÜLKEMİZDE YAŞANAN VE ÜSTÜ ÖRTÜLMEK İSTENEN OLAYLARIN ORTAYA ÇIKMASI BAKIMINDAN ÇOK İYİ VE SEVİNDİRİCİ BİR OLAY…AYRICA HÜSEYİN KORKUT’U TEBRİK ETMEK İSTİYORUM; TEKRAR AYNI ACILARI YAŞAYARAK, İÇİ ACIYARAK VE GEÇMİŞTEKİ ACILARA DÖNEREK BÖYLE BİR KİTABI YAZABİLMİŞ, YAZMIŞ OLMASI ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI…BİR DE BU KİTAPTAN ANLADIĞIM…GÜNLÜK RUTİNİMİZ İÇİNDE BELKİ BUNA BENZER Bİ DOLU OLAY OLUYOR VE MEDYAYA YANSIMADIĞI İÇİN, KAMUOYU SAHİPLENMEDİĞİ İÇİN BİRÇOK İNSAN FAİLİ MEÇHUL OLARAK KALIYOR…GERÇEKTEN OKUNMASI GEREKİR…MUTLAKA OKUYUN DERİM…GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI BAKIMINDAN…HÜMANİZM AÇISINDAN…MÜCADELENİN VE ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ AÇISINDAN…VEEE BİR DAHA BÖYLE OLAYLAR OLDUĞUNDA SESSİZ KALMAMAK ADINA, ÜÇ MAYMUNU OYNAMAMAK AÇISINDAN…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*