Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kozmik Bağlantı (12-E-16)

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Carl Sagan Yayınevi: Yeni Zamanlar Sahaf (2. El Kitaplar)

Kozmik Bağlantı (12-E-16)

  • çevirmen: Maktav Dinçer
  • Yayın Tarihi: 01.01.1986
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 246
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Cennetin Ejderleri" yazarının evren hakkındaki cüretkâr görüşleri."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kozmik Bağlantı (12-E-16) PDF 10.21 MB İndir
Kozmik Bağlantı (12-E-16) EPUB 11.41 MB İndir
Kozmik Bağlantı (12-E-16) MOBI 9.01 MB İndir
Kozmik Bağlantı (12-E-16) ODF 9.61 MB İndir
Kozmik Bağlantı (12-E-16) DJVU 12.01 MB İndir
Kozmik Bağlantı (12-E-16) RAR 7.81 MB İndir
Kozmik Bağlantı (12-E-16) ZIP 7.21 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Uzay bilimi konusunda gelmiş geçmiş en donanımlı bilim insanlarından Carl Sagan bu kitabında dünya dışı varlıklarla iletişim konusunda yapılan uzay çalışmalarını anlatıyor.
Bunun için uzaya gönderdikleri araçta dünya hakkında bilgiler yanında kendimizin nasıl canlılar olduğunu anlatmak için konulan insan çizimleri basına yansıyınca bunu pornografik ve ahlak dışı bulan insanların nasıl protestolarına maruz kaldıklarını, bu şekilde uzaya görüntülerimiz gönderildiğin taktirde uzaylıların bizi ahlaksız, utanmayan yaratıklar olduğumuzu düşünecekleri endişesi oldukça ağır basmış.
Bununla birlikte yazar, uzayda iletişim kurabileceğimiz bir canlı bulunacağı kanaatinde de değil. Çünkü insanlık ve tüm canlılar dünyanın taşıdığı şartlar ve 4 milyar yıl boyunca geçirdiği değişiklikler sonucu bugünkü haline geldi. Bu şartlardaki en küçük bir değişiklik çok farklı bir canlı çeşitliliği ve insan türüne yol açabilirdi.


Carl Sagan’in bilimsel calisma alani Biyoloji oldugu icin iyi bilinen Kozmos kitabinda olugu gibi bu kitapta da genelde dunya disi akilli varliklarin bulunma olasiligi incelenmis. Spekulasyon dan cok bilimsel bir yontemle bunun olasiligi uzeinde durulmus. Tipik bir Carl Sagan kitabi. Populer bilim severlere tavsiye ederim.


Dünya dışı varlıkların izini bulmak için yaptığı onca çalışmadan haberli okuyucu KOZMİK BAĞLANTI ismindeki kitabı yazarın uzaylıların olduğu yönünde ciddi ve coşkulu kanıtları sunacağı beklentisiyle okursa hayal kırıklığına uğrayabilir. çünkü yazar uzaylı canlılar için yaptığı inandırıcı araştırmalarının aksine kitaplarında dünya dışı varlıklarla iletişimimizin neredeyse imkansız olduğunu belirtecek kadar karamsar mesajlar vermiştir. bunun yanında SAGAN a göre gelişmiş bir uygarlığın baş özelliği kendi kendisini bir süre sonra yok etmek olduğundan evrenin derinliklerinde üstün teknolojiye sahip bir uygarlık filizlenmiş olsa dahi onları göremeyeceğiz.


Toplumun uzay araştırmalarına olan ilgisini arttırmak amacı ile yazılmış bir eser.Yazar ve aynı zamanda ünlü bir astronom olan Carl Sagan’ ın bu kitabındaki ana konu; dünya ve evrenin bir evrim sonucu oluştuğu, evrende dünya dışında da gelişmiş uygarlıkların bulunabileceği ve evrim geçirme olasılıklarının bulunduğudur. Ayrıca bu uygarlıklarla iletişim kurma çalışmalarının gerekliliği ve bu çalışmaların getireceği sonuçlar belirtilmiş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*