Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Milletin Dirilişi

Kategori: Tarih Yazar: Hüseyin Kazım Kadri Yayınevi: Pınar Yayınları

Bir Milletin Dirilişi

  • Yayın Tarihi: 01.01.2008
  • ISBN: 9789753522595
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 421
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 15 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
Hüseyin Kâzım Bey’in sayıları yirmiyi geçen eserleri içinde en dikkat çekici olanlarındandır.Eseri, "Dagobert Von Mikusch" adlı meşhur Alman biyografici tarafından hazırlanmış olan Gazi Mustafa Kemal/Asya ile Avrupa Arasındaki Adam adlı esere istinaden şerh ve tartışma amaçlı kaleme alan Hüseyin Kâzım, eserin orijinalinin iki katı ilavede bulunmuştur.Eser, Mustafa Kemal’in hayatının ilk yıllarını ve Kurtuluş Savaşı, Millet Meclisi’nin açılışı ve Cumhuriyet’in ilanı yıllarındaki konumunu, daha sonra yaşanan siyasal-kültürel çatışmaları gayrı resmi tarih üslubuyla çarpıcı ve farklı tarzda ortaya koymaktadır. Dönemin etkin aktörlerinden Hüseyin Kâzım Kadri’nin bu eseri, bugünün anlaşılmasına ve yaşanan sorunların kaynağına ilişkin önemli anekdotlar sunmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Milletin Dirilişi PDF 17.47 MB İndir
Bir Milletin Dirilişi EPUB 19.53 MB İndir
Bir Milletin Dirilişi MOBI 15.42 MB İndir
Bir Milletin Dirilişi ODF 16.45 MB İndir
Bir Milletin Dirilişi DJVU 20.56 MB İndir
Bir Milletin Dirilişi RAR 13.36 MB İndir
Bir Milletin Dirilişi ZIP 12.33 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Kitap hiçbir tarafa yaslanmadan tarafsızca yazılmış bir eser. Ne Abdülhamid taraftarlığı ne de Atatürk taraftarlığı yapıyor. Birçok fikrine katılmamış olsam da hatta birçok konuda yanılmış olsa da yazarın çok önemli tespitleri var. Herhangi bir kesimin katı savunuculuğu yapılmadan ön yargısız bir şekilde okunması gereken bir kitap..


Yazdıkları gerçekten doğruysa özellikle İttihatçılara yönelik bilgilerinizi sorgulatacak bir kitap. Mutlaka okunmalı bence.


Etkilkeyici bir eser.En azından ben etkilendim.Vatanım hakkında her türlü eseri okumak isterim.Amacım bilgi birikimimi arttırmak.Bu kitap bu amacıma ulaştırdı beni.


H.K.Kadri Vahdettin dönemi Kabinelerinde nazırlık yapmış bir siyasetçi. Mikusch’.un Atatürk üzerine yazılmış eserini çevirirken Kurtuluş savaşı ve Atatürk aleyhtarlığı yapmaya çalışıyor. Tükenmiş Osmanlının tükenmiş Nazırının gevezeliklerinden ibaret bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*