Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küçümseme

Kategori: Edebiyat Yazar: Alberto Moravia Yayınevi: Turkuvaz Kitap

Küçümseme

  • çevirmen: Eren Cendey
  • Yayın Tarihi: 25.02.2007
  • ISBN: 9789944860543
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 208
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Sevmediği halde, paraya ihtiyacı olduğu için senaryo yazarlığı yapan Molteni, güzel karısı Emilia’yı mutlu edebilmek için ona bir ev satın almak ister. Bu amaçla Homeros’un Odysseia destanını popüler bir filme uyarlama işini de üstlenir. Senaryo yazımı ilerledikçe filmin yapımcısı, yönetmeni ve genç çift arasında garip bir bağ kurulur. Bir yandan Molteni, çok sevdiği karısı Emilia’nın kendisini sevmediği soğuk davrandığı fikrine kapılır, öte yandan Emilia anlaşılmaz bir tavır içerisine girer. Kuşkularla, saplantılarla bunalan Molteni, karısının onu artık sevmemesinin, hatta küçümsemesinin nedenini araştırmaya başlar, ancak beklenmedik bir anda tanık olduğu olay, evliliğini, işini ve giderek bütün hayatını bambaşka bir yöne çevirecektir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küçümseme PDF 8.63 MB İndir
Küçümseme EPUB 9.65 MB İndir
Küçümseme MOBI 7.62 MB İndir
Küçümseme ODF 8.13 MB İndir
Küçümseme DJVU 10.16 MB İndir
Küçümseme RAR 6.60 MB İndir
Küçümseme ZIP 6.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Tamamen psikolojik bir kitap ama sürkleyici bir insanın sevdiği için yaptığı fedakarlığı anlatıyor okunabilir


İtalyan yazar, uygar ve geleneksel bakış açıları bazında aralarında belirgin farklılıklar bulunan kadın-erkek birlikteliğini, evlilik özelinde derinlemesine didiklemiş, bu ayrışmanın kökenlerini homeros’un odysseia’sına kadar dayandırmıştır. Nitekim Odysseus da Penelope tarafından küçümsendiği için evine yıllarca savaşlardan dönmek istememiştir. İlgiyle okunabilecek, özellikle bir erkeğin evliliğine ve işine dair yaşadığı çatışmaların iç dünyasındaki yansımalarını anlatan sevimli bir romandır. Can alıcı cümleler barındırır: “canımı en çok yakan, şimdi sadece sevilmemekle kalmadığım, aynı zamanda küçümsendiğim gerçeğiyle de yüz yüze gelmemdi; ama en hafifinden bile olsa herhangi bir gerekçe bulamadığımdan bu küçümseme karşısında şiddetli bir haksızlık duygusuna kapılmışken bir yandan da aslında bir haksızlığın söz konusu olmamasından, bu küçümsemenin son derece yerinde olmasından ve başkaları bunu çok iyi görürken, benim farkına varamamış olmamdan korkuyordum…”


İnsan psikolojisinin en ince yanlarıyla bezenmiş bir eser.Duru anlatımı ve akıcılığıyla çok güzel bir kitap.İtalyan edebiyatından örnek isteyenlere önerilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*