Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şenlikli Toplum

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Ivan Illich Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Şenlikli Toplum

  • çevirmen: Ahmet Kot
  • Yayın Tarihi: 29.03.2021
  • ISBN: 9789755396323
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 144
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Son yılların en radikal yazarlarından olan Illich, daha çok kurumlara ve kurumlaşmaya yönelttiği eleştirileriyle tanınıyor. Eğitim, sağlık, politika gibi kurumların insan yaratıcılığını öldürerek kendine bağımlı kıldığını savunuyor. İlerleme ve verimlilik adına korkunç bir üretim/tüketim çılgınlığının yaşandığını, oysa sanayileşme ve büyüme kavramlarının vazgeçilmeyecek kavramlar olmadığına işaret ediyor.Şenlikli Toplum’da ise seri üretim teknolojilerinin, insanları bürokrasinin ve makinelerin aksesuarları haline nasıl getirdiğini göstererek modern sanayi toplumlarını sorguluyor. Ve kişiler arasında özerk, yaratıcı ilişkiler kurulabilmesinde araçların rolüne değiniyor. İnsanların çalışırken zevk almaları, sevinç duymaları için araçlara hükmetmeleri gerektiğini belirterek, araçların insanlara hükmetmeye başladıkları noktada büyümeye karşı çıkıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şenlikli Toplum PDF 5.98 MB İndir
Şenlikli Toplum EPUB 6.68 MB İndir
Şenlikli Toplum MOBI 5.27 MB İndir
Şenlikli Toplum ODF 5.63 MB İndir
Şenlikli Toplum DJVU 7.03 MB İndir
Şenlikli Toplum RAR 4.57 MB İndir
Şenlikli Toplum ZIP 4.22 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şenlikli Toplum PDF 5.98 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Herkesin okumadı gereken bir kitap,kısaca okuyun okutturun!


bu yazarın olayalra bakıs acılarını farklı ama guzel buluyorum


Kitap Günümüz sıkıntılarna ışık tutuyor. Kapitalizme kapılan eğitim, siyaset, sağlık vb. diğer kurumlar… Mutlaka okunmalı!


Kitapta İllch, kapitalist toplumun ortaya çıkardığı kurumların ( Eğitim, Sağlık, Politika v.s) insan yaratıcılığını öldürerek insanları kendine bağımlı kıldığını belirtmiş ve toplum üzerindeki etkilerini gözler önüne sermiştir. Büyümenin ve sanayinin üretım/tüketim çılgınlığını yaratarak insanları makinelerin kolesi yaptığını savunmuş ve bu sebeple gerekirse büyümeden ve sanayileşmeden vazgeçilebileceğini belirmiştir. Seri üretim teknolojilerinin, insanları bürokrasinin ve makinaların aksesuvarları haline nasıl getirdiğini göstererek modern sanayi toplumlarını sorgulamıştır. İnsanların çalışırken zevk almaları, sevinç duymaları için araçlara hükmetmeleri gerektiğini belirterek araçların insanlara hükmetmeye başladıkları noktada büyümeye ve bilimsel gelişmeye karşı çıkmıştır.


Ufuk açıcı, klasikleşmiş bir çalışma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*