Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Puşi ve Sarık

Kategori: Siyaset Yazar: Nevzat Çiçek Yayınevi: Hayy Kitap

Puşi ve Sarık

  • Yayın Tarihi: 06.03.2008
  • ISBN: 9789759059460
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 184
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kürt halkının gerçek omurgası Müslümanlık mı? Dindar halkın kardeşlik temelinde dayanışması, huzur ve barış için yeterli mi? Seküler Kürtçü söylem geriliyor mu? İslam, Güneydoğu yarasına merhem olacak mı? ‘Puşi ve Sarık’ yıllardır Türkiye’nin kanayan yarası olan Kürt sorununa farklı bir noktadan yaklaşıyor. AK Parti’nin Güneydoğu seçim başarısının, DTP’nin yaşadığı yenilginin ‘okuma’sını yaparak, "İslam, Kürt sorununun kalıcı ve nihai çözümüne katkı sağlayabilir mi?" sorusunu soruyor. Seküler Kürt milliyetçileriyle, dindar Kürtler arasındaki olası hegemonya mücadelesine ‘zoom’ yapıyor. Bu karmaşık süreci daha iyi anlayabilmemiz için "sivil kılavuz"luk görevini üstleniyor.‘Puşi ve Sarık’, Kürt sorunu hakkında "yeni" bir şeyler söylüyor! Yeni bir şeyler söylemek isteyenlere söz veriyor: Mustazaf-Der’e, Toplum-Der’e, Gönül Köprüsü Derneği’ne, Kimse Yok Mu Derneği’ne, Özgür-Der’e söz veriyor. Haşim Haşimi’ye, Serdar Bülent Yılmaz’a, Orhan Miroğlu’na, Sıtkı Zilan’a, Sertaç Bucak’a, Mele Yusuf’a, Ayhan Bilgen’e ve Celal Aygen’e söz veriyor. Gazeteci Nevzat Çiçek’in ezber bozan kitabı bu "sıcak" günlerde gündem yaratacak! Kürt sorunu çözülene kadar da gündemdeki yerini koruyacak! Yasemin Çongar’ın kitaba yazdığı önsözde dediği gibi..."Kürtlerin ve dindarların bu topraklardaki macerasının seyri, hepimizin demokratikleşme macerasının seyriyle birebir örtüşüyor, örtüşecek. Bu kitap, İslami hassasiyetleri tarihsel olarak güçlü olan, etnik kimliğinin yanı sıra tarikatçı geleneği ve alışkanlıklarıyla da Cumhuriyet’in ‘makul vatandaş’ tanımına sığmayan Kürtlerin hayatında dinin sahip olduğu yere, geçmişte ve bugün gördüğü siyasi işleve ışık tutuyor."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Puşi ve Sarık PDF 7.64 MB İndir
Puşi ve Sarık EPUB 8.54 MB İndir
Puşi ve Sarık MOBI 6.74 MB İndir
Puşi ve Sarık ODF 7.19 MB İndir
Puşi ve Sarık DJVU 8.98 MB İndir
Puşi ve Sarık RAR 5.84 MB İndir
Puşi ve Sarık ZIP 5.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Türkiye’nin kadim sorunu Kürt meselesinin konuşulmaya başlandığı dönemde bu konuşmalara bir saha katkısı olarak Nevzat Çiçek’in bazı kanaat önderleriyle yaptığı röportajlar.. Her biri çok önemli ve değerli .
Bugünlerde bu çalışmayı tekrarlamasını dilerdim..


ilgili tartışmalarda okunması gerekir, çok detaylı ve yeterli değil


Kitap anlaşılır bir üsluba sahip .Kürt meselesinde özellikle Sarık kısmını gözardı edenlerin okuması gereken bir eser


‘Puşi ve Sarık’ adı kitaba pek uygun olmamış. Ama din gibi kutsal bir değerin tarihi süreç içerisinde Kürtler için nasıl kullanıldığı ortaya konmuş.Çok yeterli olmasa da konu ile ilgilenenler için iyi bir kaynak.


İyi bir başlangıç kitabı. Kürt sorununun çözümü için bir yol gösteriyor. Röpörtajlar da var. Kürt halkının nasıl canhiras İslam’la bütünleştiğini anlayabiliyorsunuz. Kürtlerle ilgili meselede tepeden inmeci zorbalıkla değil kültürel hakların tanınmasıyla barış sağlanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*