Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kumların Kadını

Kategori: Edebiyat Yazar: Kobo Abe Yayınevi: Turkuvaz Kitap

Kumların Kadını

  • çevirmen: Hüseyin Can Erkin
  • Yayın Tarihi: 17.03.2008
  • ISBN: 9789944860574
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Nadir bulunan bir böceğin peşindeyken yolu tuhaf bir kasabaya düşen, orada dul bir kadının evine neredeyse hapsedilen kahramanın umutsuz, karamsar, sonuçsuz ve çoğu boşa çıkan kaçış çabalarını, kapkaranlık bir atmosferde anlatan Kobo Abe’nin Kumların Kadını adlı romanı, Japonya’nın edebiyata en önemli armağanlarından bir olarak kabul edilir. Eser, Beckett, Kafka ve Sartre’ın yapıtlarıyla kıyaslanmış, büyük övgüler almıştır. Varoluşçuluk felsefesine Japonya’dan açılan bir pencere olarak görülen Kumların Kadını, özgün dilinden çevirisiyle ilk kez Türkçede.Kumların altında varoluşun sorgulanması: Erotik bir esaret. Japonya’nın modern edebiyattaki ayrıksı yazarı Kobo Abe, Japoncadan Türkçeye...“Elinizdeki kitap Kobo Abe’nin düşsel başyapıtı.” David Mitchell“Akıllardan çıkmayacak Kafkaesk bir karabasan.” Time“Abe, şaşmaz bir kesinlikle kahramanının sürekli değişen fiziksel, duygusal ve psikolojik durumlarını aktarıyor.” The New York Times Book Review“Okurlar Kobo Abe’de Kafka’nın ve Beckett’in insan ruhunun sıkışmasını anlatmaktaki ustalıklarını sezecekler.” Saturday Review
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kumların Kadını PDF 7.97 MB İndir
Kumların Kadını EPUB 8.91 MB İndir
Kumların Kadını MOBI 7.03 MB İndir
Kumların Kadını ODF 7.50 MB İndir
Kumların Kadını DJVU 9.38 MB İndir
Kumların Kadını RAR 6.09 MB İndir
Kumların Kadını ZIP 5.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kobo abe bence japon edebiyatının en nadide ve en orijinal seslerinden biri. kumların kadını ilginç bir öykü üzerinden insan nedir, neye bağlanır, nasıl yaşar, toplum nedir, kolektif hareket neye sebep olur veya neyin sonucudur sorularının cevabını gösteriyor.


ne zamandir ariyodum budum sonunda bu kitabi hem de uyqun fiyata cok guzel bir kitap


Yazarın Kafka ve Sartre ile karşılaştırıldığını okuduğumda heyecanlanmıştım; ama eser sizi onlar gibi bir düşünce denizine daldırmıyor; kolunuzdan tutup oraya sürüklemeye çalışsa bile başaramıyor.


Kobo Abe’nin bu kitabındaki kahraman(Cumpei Niki) bir böcek koleksiyoncusunun (entomolojist) deniz kenarındaki bilmediği köye gitmesiyle başlar. Köyün özelliği kumullarla kaplı olmasıdır. Kumullar köyü tehdit ettiği için, köylüler evlere dolan kumu temizlemeyi bir görev olarak benimsemişler, çatı tahtalarının arasından, tüm çatlaklardan içeri sızan yapışkan kumu temizlemekle uğraşırlar. Niki köyde yolunu kaybedince, köylülerce dul bir kadının evine yerleştirilir. Bu daha çok bir hapsedilme olur. Niki’nin evden kurtulmaya çalışması sonuç vermez ve zamanla durumu kabullenerek kadınla tutkulu bir cinsellik yaşamaya başlar.Kumun ana karakter haline geldiği öykü de bulaşıcı bir karabasan insanı sarıyor. Kaçma tutkusu, kumun amansız sarmalının içinde şekilleniyor. Fiziksel ve duygusal çaresizlik, o bitip tükenmek bilmeyen kıstırılmışlık duygusunu inanılmaz bir sürükleyicilikle anlatıyor.


Abe Kobo’nun “The Magic Chalk” isminde bir hikayesini okumuştum. Tek kelimeyle müthiş bir hikayeydi. Üç dört sayfada inanılmaz bir hayal gücü seriyor önünüze Kobo. Bu roman da benzer bir şekilde okuyucusunu içine çekiyor. Anlatımdaki ustalığıyla Kobo’ya, Mişima’dan bile daha iyi derim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*