Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Öykümü Kim Anlatacak?

Kategori: Edebiyat Yazar: Şebnem İşigüzel Yayınevi: Can Yayınları

Öykümü Kim Anlatacak?

  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 136
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hanene Ay Doğacak adlı ilk kitabıyla 1993 Yunus Nadi Öykü Ödülünü kazanan ve büyük bir ilgi odağı olan Şebnem İşigüzel öykü yazmayı başarıyla sürdürüyor. Öykümü Kim Anlatacak adlı bu yeni kitabında oldukça şaşırtıcı öyküler bulacaksınız. Bu öykülerde sanki bir iksir var. Bu iksiri içince, insan, bir balona tutunup yükselir gibi yaşamına tepeden bakabiliyor; ve tepeden bakınca da, geniş bir ovaya benzeyen tutkularını görebiliyor. Sonra da bu geniş ovanın üzerine bir kent gibi oturttuğu avuntularını, kaçışlarını, beklentilerini... Bu genç yazar, okurlarını değişik dünyalara doğru yolculuğa çıkarırken, bazen Fellini filmleri kadar eğlenceli öyküler de anlatıyor. Biz bu öykücü kızı seviyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Öykümü Kim Anlatacak? PDF 5.64 MB İndir
Öykümü Kim Anlatacak? EPUB 6.31 MB İndir
Öykümü Kim Anlatacak? MOBI 4.98 MB İndir
Öykümü Kim Anlatacak? ODF 5.31 MB İndir
Öykümü Kim Anlatacak? DJVU 6.64 MB İndir
Öykümü Kim Anlatacak? RAR 4.32 MB İndir
Öykümü Kim Anlatacak? ZIP 3.98 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Şebnem İşigüzel’in açık ara en güzel öykü kitabıdır. Almadan önce başkasından okumuştum, aldıktan sonra da zaman içerisinde tekrar tekrar okudum. İnsanı alıp başka bir dünyaya götüren, düşündüren, hüzünlendiren, hayal kurduran harika öyküleri var İşigüzel’in bu kitapta. Üstelik çok akıcı ve okunması son derece rahat yazan yazar, dili de çok güzel kullanıyor. Buna rağmen bazı betimlemeleri tekrar tekrar okuma isteği uyandırıyor.


Öykü deyince çocuk kitabı çağrışımı yapacaktır .Ama bu kitap yetişkinlerin okuması gereken çok gerçekçi, her insanın öyküsünü barındırıyor.


“öykümü kim anlatacak” beni ilk etklyn adı oldu kitabın. okuduğumda ilk başlarda çok etkilenmesemde dewam ettikçe kitaptan daha çok etkilendim. yazarın akıcı analtımı v etkisinde burakacak öyküleriyle bence öyküseverlere güzel bir kitap sunmuş.


Şebnem İşigüzel’in yazdığı “Öykümü Kim Anlatacak?” adlı kitapta 8 tane hikaye yer alıyor. Hikayelerden biri ‘Işık Hızındaki Spermler’ adını taşıyor. ‘Geri Kalan Yaşamının Tüm Perşembeleri’ adlı hikayede ise bir fahişenin yaşamı anlatılıyor. Hikayede geçen ifadeler en ağır porno sözcükleri bile hafif bırakıyor: “Evet, dedim Bıyığa. Çellocu kızı d… isterim.” “Keşke karılar ölmemiş olsa, bir de biz g…”, “Giyinirken Çellocu Kız, ‘İlk kez sünnetli bir p… görüyorum’ diyor. Hikaye kitabında Müslümanlar, Hıristiyan kentini ele geçirip Hıristiyanları kireç kuyularına atan insanlar olarak gösterilirken, diğer bir hikayede de küçük bir çocuğun annesiyle enseste varan ilişkisi anlatılıyor. BAŞKA DİYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM.


şebnem işigüzel’den herbiri hayattan damıtılmış sıcacık öyküler. hanene ay doğacaktan bir yıl sonra yayımlanmış olsa da ondan çok daha farklı, çok daha içerden öyküle bunlar. ama aksayan bir yer var sanki, işigüzel öykülerin sonunu bağlayamıyor sanki…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*